Vive Kielce - Telekom Veszprém - Előzetes

2019.11.02

Ma 15:00-tól Lengyelországban mérkőzik meg egymással a Vive Kielce és a Telekom Veszprém. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti. 

5 forduló után a Veszprém 6 ponttal a csoport második helyén áll, míg a Kielce az ötödik 5 ponttal. A lengyel bajnok A Portotól és a Montpelliertől kapott ki, a Kiel ellen döntetlent játszott a Motor Zaporozhyet és a Meshkov Brestet pedig legyőzte. A Veszprém legutóbb a BL címvédő Vardar ellen aratott hazai pályán fölényes győzelmet (39-30). 


A csapatok legjobb BL góllövői:

Egymás elleni örökmérleg:

2 Vive Kielce győzelem 

1 döntetlen

9 Veszprém győzelem


Legutóbb tavaly a Final Fourban találkozott egymással a két csapat. Akkor Petar Nenadic remeklésének köszönhetően 33-30-ra győzött a Veszprém és bejutott a fináléba. 

Lékai Máté mérkőzés előtti nyilatkozata: ,, Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Kielce az egyik legjobb csapat a Bajnokok Ligájában, hiába kaptak ki egymás után két meccsen. Ez csak még nagyobb motivációval hathat rájuk. Tavaly háromszor találkoztunk velük, mindegyik összecsapás szoros volt. Nagy taktikai csata várható, és azt is tudjuk, hogy Davis mester Dujshebaev játékosa volt, szóval pikáns párharc lehet a kispadok mellett is. Mindenképpen nyerni szeretnénk Kielcében, és bár nehéz lesz, ha elakarjuk érni a célunkat, akkor két ponttal kell hazatérni."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg!


/Zoli/