Interjú Vajda Hubával, a Veszprémi KKFT beállójával

2020.09.12

A nagyon fiatal kerettel rendelkező Veszprémi KKFT mondhatni repülőrajtot vett az NB I-ben. Az újonc együttes első meccsén a Dabast verte 2 góllal idegenben. Ezt követően két nagyon nehéz meccs várt Tombor Csaba csapatára. Már a Telekom Veszprém ellen is remekül helyt állt a csapat, sokáig abszolút méltó ellenfél voltak az Építők számára, ami azonban ezután következett arra aligha számítottak sokan. Tegnap a Pick Szeged ellen kis híján pontot szerzett a Veszprémi KKFT. Végig harcban voltak a fiatalok, végül azonban a Szeged 3 góllal győzni tudott. A remek szereplés kapcsán megkerestük a csapat 20 éves beállóját, Vajda Hubát, aki a két nagy csapat ellen összesen 9 gólt szerzett. 

Először is szeretnék gratulálni az elmúlt héten nyújtott remek teljesítményetekhez. 

Vajda Huba: Köszönjük.

Milyen érzés volt a Veszprém Arénában úgy pályára lépni, hogy a szurkolók zöme mindkét csapat góljánál tapsolt?

V.H.: Szokták mondani, hogy a meccsnap ünnepnap. Nos, nekünk szerdán ez nagyon illett a meccsünkre, hiszen ezeket a játékosokat, jobbára csak a TV-ben láttuk és tényleg nagyon sokan voltak kint. Zúgott a ,,Hajrá Veszprém!" és ment a szurkolás, ami nagyon jó volt. Azért egy-egy szimpla bajnokin nem biztos, hogy szurkoltak volna ennyire. Ez egy nagyon jó élmény volt.

Már a Telekom Veszprém elleni meccsetek után tele volt veletek a sajtó, hogy milyen szépen helyt álltatok. Ezek után milyen célokkal léptetek pályára a Szeged ellen? Gondoltatok rá, hogy akár a pontszerzésre is lehet esélyetek?

V.H.: Nem. Meccsközben, már elkapott bennünket a gondolat, hogy ebből akár pontszerzés is lehet, de előtte nem. tudtuk, hogy a Szeged jóval rutinosabb és jóval magasabb kvalitású játékosokból áll, mint a mi csapatunk. Ráadásul még csak az első egy-két bajnokin voltunk túl az első osztályban. Nem gondoltunk rá, hogy így meg tudjuk szorongatni őket.

A Szeged elleni meccs után milyen volt a hangulat az öltözőben? Csalódottak voltatok, hogy végül nem sikerült a pontszerzés, vagy inkább büszkék, hogy ennyire közel jártatok hozzá?

V.H.: Az elején egy kicsit csalódottak voltunk, mert a meccsképe alapján szerintem meg érdemeltük volna az 1 pontot, legalább. Hazafelé azonban már örültünk neki, hogy így sikerült ez a meccs és megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk.

A Telekom Veszprém játékosai gratuláltak a meccs után?

V.H.: Én személy szerint nem kaptam üzenetet a Veszprém játékosaitól, de azt nem tudom, hogy a többiek kaptak-e.

Te a két meccsen 9 gólt szereztél, ez a legtöbb. Hogy értékeled a saját teljesítményedet? Illetve az edző, a játékostársak, hogy értékelték? Biztosan sokan gratuláltak.

V.H.: Igen, sokan gratuláltak. Úgy gondolom, hogy ez nem rossz teljesítmény, de lehetett volna jobb is. Ezt előtte aláírtam volna, az biztos, de mindig van feljebb.

Ezután mit gondolsz, hányadik helyért lehet versenyben a Veszprémi KKFT?

V.H.: Ezt így előre nem tudom megmondani. Mi neki fogunk menni mindenkinek. Ugyanakkor, mivel fiatalok vagyunk, ezért jellemző lehet nálunk a hullámzó teljesítmény. Valószínű, hogy nem fogunk tudni olyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mint a Szeged, vagy a Veszprém, akik jóval profibbak, de mi mindenkinek neki fogunk menni és remélem, hogy minél feljebb tudunk mászni a tabellán. 


/Zoli/