Telekom Veszprém - Vive Kielce - Előzetes

2019.11.23

Az Építők ma 17:30-tól a Vive Kielce együttesével mérkőznek meg a Veszprém Arénában. A találkozón litván játékvezetői páros dirigál majd Vaidas Mazeika és Mindaugas Gatelis személyében. 

November elején egy nagyon szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat Kielcében. A második félidőben szinte végig a lengyelek vezettek, de az utolsó pillanatokig reménykedhetett a magyar bajnok. Végül 34-33-ra nyertek Talant Dujshebaev tanítványai. Azon a mérkőzésen Alex Dujshebaev volt a legjobb, aki 11 gólt szerzett. Veszprémi részről a 7 gólig jutó Dragan Gajic volt a legeredményesebb. 8 forduló után mindkét csapat 10 ponttal áll a csoportban, s csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a Veszprém a harmadik helyen. Kulcsfontosságú tehát a mai mérkőzés, a minél könnyebb nyolcaddöntős ellenfél megszerzéséhez. 


Forma (legutóbbi 5 meccs)

Telekom Veszprém

5 győzelem (Csurgó, Meshkov Brest, Komló, Meshkov Brest, Metaloplastika)

Vive Kielce

4 győzelem (Zaglebie Lubin, Chrobry Glogow, Vardar, Azoty-Pulawy)

1 döntetlen (Vardar)


A két csapat legjobb BL góllövői:

Petar Nenadic mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Annyi meccset játszottunk az elmúlt években a Kielce ellen, hogy nincs olyan dolog, amit ne tudnánk róluk, és olyan sem, amit ők ne tudnának rólunk. Annyi fog dönteni, ahogy ki lesz a koncentráltabb és a fegyelmezettebb; az fog nyerni. Egy labda fog dönteni, ahogyan a Bajnokok Ligája találkozóink 90%-ban. Hatvan percig kell fókuszáltan játszanunk, és itthon kell tartanunk a pontokat. Ez a legfontosabb. Nem fontos, hogyan játszunk, vagy milyen lenyűgöző kézilabdát produkálunk. Itt kell tartani a két pontot a Veszprém Arénában!"

Az interjú a Veszprém hivatalos honlapján jelent meg!

/Zoli/