Telekom Veszprém - Pick Szeged - A szezon első rangadója

2019.12.07

Ma 19:30-tól kerül sor a 2019/20-as idény első magyar csúcsrangadójára, vagyis a Veszprém - Szeged mérkőzésre. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

A bajnokságban természetesen még mindkét csapat 100%-os, a különbség csupán annyi, hogy a Veszprém 11, a Szeged 12 mérkőzésen van túl. A találkozónak igazából csak presztízs tétje van, hiszen a bajnoki címről, úgyis a május végi bajnoki döntő dönt, amit e meccstől függetlenül minden bizonnyal a Szeged és a Veszprém játszik egymással. 


A Bajnokok Ligájában:

A Veszprém 7 győzelemmel és 3 vereséggel abszolválta az őszt az európai kupaporondon, ez pedig a csoport második helyére volt elég eddig. Jövőre azonban még lesz esélye az Építőknek, hogy harcba szálljanak a csoport első helyéért, ami automatikus negyeddöntőeb jutást jelentene. Jelenleg a Kiel 16, míg a Veszprém 14 pontos. 

A Szeged az ősszel csupán egyetlen vereséget szenvedett el a BL-ben. A PSG-től kaptak ki idegenben Juan Carlso Pastor tanítványai, emellett pedig a Flensburg ellen játszottak egy 24-24-es döntetlent. A Tisza-partiak  a Veszprémhez hasonlóan a csoportjuk második helyén állnak, és versenyben vannak a biztos negyeddöntőt érő elsőért. A Barcelona 18, a Szeged 17, a PSG pedig 16 egységet gyűjtött az ősszel és még 4 forduló hátra van. 

Luka Stepancic mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Nagyszerű formában vagyunk, kiválóan sikerült a szezon első fele, amivel mindenki elégedett lehet. Sokat beszélgettem azokkal a társaimmal, akik már játszottak ilyen meccsen, és azt állapítottam meg, hogy a magyar rangadó komolyabb összecsapás mint egy-egy BL-találkozó. Ígérhetem, hogy mindent megteszünk majd a győzelemért."

Blaz Blagotinsek mérkőzés előtti nyilatkozata:  

,,Kemény mérkőzés lesz, mint a Szeged ellen mindig. Szerintem kiváló hangulat lesz szombaton. A kulcs a győzelemhez, ahogyan mindig, a védelem lesz, mivel anélkül keresztül rohannak rajtunk. Koncentráltan kell játszanunk, és akkor szerintem jó esélyünk van nyerni."

A két csapat legjobb góllövői a bajnokságban:

Mario Sostaric - Szeged - 76 gól

Bogdan Radivojevic - Szeged - 45 gól

Manuel Strlek - Veszprém - 43 gól


Hiányzók: 

A mérkőzést veszprémi részről Kent Robin Tönnesen, Lékai Máté és Kentin Mahé biztosan kihagyja. A Szegednél Stefán Sigurmannsson és Alen Blazevic játékára nem számíthat Carlso Pastor. 


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2019.04.07. Veszprém - Szeged 27-28

2019.05.23. Veszprém - Szeged 35-24

2019.05.26. Szeged - Veszprém 27-27


/Zoli/


A nyilatkozatok a csapatok hivatalos oldalain jelentek meg!