Telekom Veszprém - Motor Zaporozhye - előzetes

2019.09.15

Ma a Veszprém számára is megkezdődik a Bajnokok Ligája 2019/20-as idénye. Az Építők első ellenfele az ukrán, Motor Zaporozhye. A találkozó 17:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti.

Forma:

Mindkét csapat remek formában van. A Motor Zaporozhye idén elindult a SEHA Ligában és 2 forduló után a Presov és a BL címvédő Vardar legyőzésének köszönhetően vezeti a csoportját. A Veszprém is 100%-os a SEHA Ligában. a PPD Zagrebet és a Meshkov Brestet múlták felül. A bajnokságban 5 meccs után hibátlan a bakonyi csapat. Legutóbb a Tatabányát verték 11 góllal. 

A nyáron:

A Veszprém jelentősen átalakult a nyáron. Visszavonult a csapat két komoly ikonja is, Nagy László és Momir Ilic, Mikler Roland pedig szegedre igazolt. mellettük az alig játszó René Toft Hansen hagyta el az együttest. Érkezett Székely Márton, Vladimir Cupara, Vuko Borozan, Omar Yahia, Rogério Moraes, Rasmus Lauge és Pawel Paczkowski, utóbbi épp a Motor Zaporozhyetól. 

Az ukránoknál is nagy volt a jövés-menés a nyáron. Paczkowski mellett 5 távozó volt, érkezőből pedig 7 volt. A legkomolyabb új igazolások Stanislav Zhukov, Pavlo Gurkovsky és Stevan Vujovic. 


Egymás ellen: 

Eddigi 4 egymás elleni mérkőzésükből 3-at a Veszprém nyert és egyet a Motor. A papírforma szerint a mai találkozón sima magyar sikernek kellene születni. 


Lékai Máté mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Végre elkezdődik a Bajnokok Ligája. Az első mérkőzés mindig nehéz, és egy erős együttessel találkozunk, de szerencsére itthon játszunk. Sokan talán nem is tudják, de ez a Motor egy kemény csapat, komoly játékosokkal. Le is győzték a Vardart a SEHA Ligában. Komolyan készülünk rájuk, és bízom benne, hogy teltház lesz, olyan hangulattal, mint a tavalyi BL találkozókon. Nagyon fontos ez, mert plusz embert jelentenek a Szurkolóink. Győzelmet várok hazai pályán, de még egyszer mondanám, hogy nagyon nehéz lesz."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/