Szingapúri nagydíj - Versenyelőzetes

2019.09.22

Ma 14:10-kor rajtol el a Forma 1 mezőnye a szezon egyik, ha nem a legszebb helyszínén, Szingapúrban. A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti. 

Az időmérőn:

Charles Leclerc fergeteges formában van. A monacoi zsinórban harmadik pole-pozícióját szerezte meg. Mellőle Lewis Hamilton mögüle pedig Sebastian Vettel rajtol majd. A 4. rajtkocka Max Verstappené. Ricciardo sem teljesített rosszul az időmérőn. A nyolcadik helyen zárt, de később kizárták, így a mezőny végéről lesz kénytelen indulni. 

Mit várunk a versenytől? 

A már szokásosnak mondható Leclerc-Hamilton csatát, de amennyiben megint a monacoi kerül ki győztesen, az felettébb frusztráló lehetne az ötszörös bajnoknak, persze nem jobban, mint Sebastian Vettelnek. Szingapúr számtalan izgalmas versenynek adott már otthont, reméljük a mai futam sem lesz ez-alól kivétel. Eddig minden versenyen legalább egyszer pályára hajtott a safety car, így akár ez is megkavarhatja a kártyákat. 

A hétvége meglepetése lehet: Carlos Sainz

A Mclaren spanyol versenyzője a hetedik rajtkockát szerezte meg tegnap. Arra minden esélye megvan, hogy ezt a pozíciót megtartsa, de egy kis szerencsével talán az 5-6. hely is meglehet. 

Győzelmi esélyek:

Charles Leclerc - 39%

Lewis Hamilton - 37%

Max Verstappen - 13%

Sebastian Vettel - 5%

Valtteri Bottas - 4%

Valaki más - 2%


/Zoli/