Magyar nagydíj - Versenyelőzetes

2020.07.19

Ma rendezik a 35. Magyar nagydíjat, de erre sajnos zárt kapuk mögött kerül sor. A 15:10-kor rajtoló futamot az M4 Sport természetesen élőben közvetíti. 


Az időmérőn:

Lewis Hamiltonról köztudott, hogy imádja a magyar pályát és nagyon jól is megy neki rajta. Ezúttal az időmérőn körrekorddal szerezte meg a pole-pozíciót. A második helyen csapattársa, Valtteri Bottas végzett. A két Mercedest a két Racing Point követte Lance Stroll, Sergio Perez sorrendben. A harmadik sorból pedig kisebb meglepetésre a két Ferrari indul, Vettel, Leclerc sorrendben. Max Verstappen csap a 7. helyen végzett, míg Alex Albon a Q3-ba sem jutott be és csak a 13. helyről startolhat majd. 


Mit várunk a versenytől?

A Hungaroringen gyakran kerül sor nagyon izgalmas futamra, reméljük ez idén sem lesz másképp. Száraz körülmények között a futamgyőzelemért szóló csatát minden bizonnyal a két Mercedes vívja majd, a többiek aligha tudnak ebbe beleszólni, persze egy kis eső bármit átírhat. A két Ferrari a vártnál egy kicsit jobb rajthelyet szerzett magának, így nekik is jó esélyük lehet egy dobogót elcsípni. 

A hétvége meglepetésembere lehet: Lance Stroll

Lance Stroll már most félig a hétvége meglepetésembere, most már "csak" be kell hoznia a futamon is a harmadik helyre az autóját és akkor valóban az lesz. Ez persze biztosan nem lesz gyerekjáték, de a tempója megvan hozzá. A két Ferrari mellett Verstappen és Stroll csapattársa, Perez pályázhat a dobogó harmadik fokára. Perez azonban tegnap nem érezte jól magát és köztudottan nem a Hungaroring a kedvenc pályája, elvégre itt az eddigi legjobb eredménye egy 8. helyezés még 2017-ből. 

Győzelmi esélyek: 

Lewis Hamilton - 44%

Valtteri Bottas -  35%

Lance Stroll - 5%

Sebastian Vettel - 4%

Max Verstappen - 4%

Charles Leclerc - 3%

Sergio Perez - 3%

Valaki más - 2%


/Zoli/