Norvégia - Magyarország - Álmodjunk tovább!

2020.01.17

A magyar válogatott lehengerlő teljesítményének köszönhetően csoportelsőként jutott az EB középdöntőjébe, ahol elsőként a legnehezebbnek tűnő ellenféllel kell szembe néznie. A Norvégia elleni találkozó 18:15-kor kezdődik és természetesen a Sport 1 élőben közvetíti.

A magyar együttes cél nélkül érkezett a tornára, sokan azt mondták már az is jó, ha pontot tudunk szerezni a csoportban. A játékosaink azonban minden elképzelésünket felül múlták. Oroszországot és Izlandot megvertük, míg Dánia ellen döntetlent játszottunk. Ennek köszönhetően pedig nem csak, hogy bejutottunk a középdöntőbe, hanem 2 pontot magunkkal is hoztunk. Néha, még mindig meg kell dörzsölni a szemünket, hogy biztosan tudjuk nem álmodunk, olyan álomszerűen alakul a torna számunkra. Elvárások továbbra sincsenek, de álmodni lehet, sőt kell is!

Norvégia a csoportkör során:

A norvég válogatott magabiztosan nyerte meg a D csoportot. A nyitómeccsen 32-26-ra győzték le Bosznia-Hercegovinát, míg a második körben Franciaországot küldték haza, azzal, hogy 28-26-ra diadalmaskodtak ellenük. Az utolsó csoportmeccsen az EB egyik meglepetéscsapatát, Portugáliát győzték le 34-28-ra. Ezek után nehéz elképzelni, hogy mi meg tudnánk állítani őket, de hát Izlandról se gondoltuk, hogy sikerülni fog, úgy, hogy miért is ne sikerülne?

A csoportkör legeredményesebb norvég játékosai:

Sander Sagosen - 27 gól

Magnus Joendal - 14 gól

Goeran Johanessen - 9 gól


A csoportkör legeredményesebb magyar játékosai:

Balogh Zsolt - 16 gól

Szita Zoltán - 13 gól

Bánhidi Bence - 12 gól


Egymás ellen: 

A magyar válogatott legutóbb 2012-ben tudta legyőzni a norvég válogatottat. Itt az ideje újra!

10 meccs

5 norvég győzelem - 1 döntetlen - 4 magyar győzelem


A nap további meccsei:

16:00 Szlovénia - Izland (Sport 1)

20:30 Portugália - Svédország (Sport 1)


/Zoli/