Női kézilabda - A 10 legjelentősebb nyári átigazolás

2019.08.21

Tegnap összegyűjtöttük a 10 legfontosabb átigazolást a férfi kézilabdázás világából, ma pedig a lányokon a sor. 

Edwige Beatrice (Metz --> Győri Audi ETO KC)

A Győrnek komoly szüksége volt egy beállóra. Yvette Broch tavaly a szezonkezdés előtt nem sokkal jelentette be, hogy felfüggeszti pályafutását, így az idény első felére Kari Brattset egyedül maradt. Januárban érkezett mellé Crina Elena Pintea, de a román beállósról tudni lehetett, hogy csak egy fél szezon erejéig erősíti Danyi Gábor csapatát.  A 30 éves Beatrice jó igazolásnak tűnik, elvégre nemzetközi szinten is tapasztalt, de azért még 3-4 jó év benne van. Azért reméljük Győrben jobban játszik majd, mint a Final Fourban, ahol a Rosztov és a Vipers Kristiansand ellen is gyenge teljesítményt nyújtott. 


Estelle Nze Minko (Siófok KC --> Győri Audi ETO KC)

A 28 éves francia játékos a csapatot 4 év után elhagyó Nycke Groot pótlására érkezett. Nze Minko is tud lövőben és irányítóban is játszani, ráadásul a magyar bajnokságot is jól ismeri. Apró kritika vele kapcsolatban, hogy mindössze 1 szezonban lépett pályára a Bajnokok-Ligájában. Minden bizonnyal a szezon elején Oftedal előtte lesz a sorban, de aztán majd meglátjuk. 


Nerea Pena (FTC-Rail Cargo Hungaria --> Siófok KC)

Hatalmasat fogott a Siófok a Fradi 29 éves spanyol játékosával, aki csapata legjobbja volt az előző idényben. A BL-ben 69 gólt jegyzett, míg az NB1-ben házi gólkirály lett a maga 120 találatával. Ne legyenek illúzióink, az EHF Kupa címvédő Siófoknál is vezéregyéniség lesz. 


Tomori Zsuzsanna (Győri Aufi ETO KC --> Siófok KC)

Tomori elülső keresztszalag-szakadást szenvedett még 2018 márciusában, ezt követően több, mint 9 hónapot kihagyott. Bár visszatért, de már nem volt a régi és Danyi Gábor sem szánt neki kulcsszerepet. Csalódott azért nem lehet. BL győzelemmel búcsúzott és 32 évesen még lehet pár szép szezonja a Siófoknál, ahol Penaval együtt húzóember lehet. 

Gnonsiane Niombla (Metz --> Siófok KC)

A 29 éves francia balátlövő zsinórban háromszor jutott be a Final Fourba, de míg a CSM Bukarest játékosaként kétszer is bronzérmet nyert, a Metzzel a negyedik helyen zárt. 39 góllal zárta a tavalyi BL szezont, joggal várnak tőle sokat a Balaton partján, ahol azonban a BL négyesdöntő biztosan nem jöhet össze.


Nora Mörk (Győri Audi ETO KC --> CSM Bucuresti)

Mörk a Győr egyik legjobbja volt, amíg 2018 februárjában súlyos térdsérülést nem szenvedett. A norvég jobbátlövő több, mint 1 évet hagyott ki, s bár jól érezte magát Győrben. Maga mögött szeretné tudni ezt a nehéz időszakot és a CSM Bucurestinél építené magát újra. 


Crina Elena Pintea (Győri Audi ETO KC - CSM Bucuresti)

Pintea a nehéz kezdet ellenére is világklasszis kézilabdázóvá vált és ami a legfontosabb, BL győztessé. A Győrnél nagyon jól kezdett, s bár a Final Fourban már inkább csak védekezésben nyújtott jó teljesítményét, a győri szurkolók szívébe belopta magát. A CSM Bucurestinél hasonló magasságokban játszhat, de azért reméljük a BL trófeát nem emeli újra magasba a román együttessel...

Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti --> Győri Audi ETO KC)

A norvég jobbátlövő két év után távozik a román együttestől, a BL címvédő Győr kedvéért. A játékperceken Bulatoviccal osztozhat, de szükség esetén más is bevethető a posztján.

Cornelia Nycke Groot (Győri Audi ETO KC --> Odense HC)

Nycke Groot 31 évesen úgy döntött, hogy kissé alacsonyabb szinten szeretné folytatni, éppen ezért előbb visszavonult a válogatottságtól, majd bejelentette 4 év után távozik a Győrtől. A holland irányító 3 BL-t nyert a Győrrel és minden sorozatot figyelembe véve 666 gólt szerzett a zöld-fehér dresszben. A jövőben a dán Odenset erősíti. 


Barbara Lazovic (CSM Bucuresti - ZRK Buducnost)

A 31 éves szlovén jobbátlövő tavaly nyáron az anyagi problémákkal küzdő Vardart hagyta el a CSM Bucuresti kedvéért, most pedig a montenegrói Buducnosthoz szerződött.


/Zoli/