Nico Hülkenberg - Ha...

2019.12.08

A Forma-1-ben nincsen ha, pedig ha lenne, Nico Hülkenberg biztosan világbajnok lenne...

A múlt heti Abu-Dhabi szezonzáró jó eséllyel Nico Hülkenberg pályafutásának utolsó Forma-1-es versenye volt, de egy évre biztosan hátat fordít a királykategóriának.

Hülkenberg 10 szezont versenyzett a Forma-1-ben és 177 futamon indult, de a dobogóra soha nem állhatott fel. Ezzel pedig ő a legtöbb futamon indult pilóta, aki sosem végzett a top 3-ban. Ő erre ma már, mosolyogva, csak annyit felel, hogy legalább tart egy rekordot a Forma-1-ben.

Pedig milyen nagy ígéret volt, sokáig komoly esélye volt egy Ferraris szerződésre, de karrierje során a Red Bullal is többször összeboronálták. 2017-ben komoly reményekkel igazolt a nagy terveket szövögető Renaulthoz, de ez a projekt sem hozta meg számára az áttörést, így megmaradt egy középszerű versenyzőnek. 


Néhányszor pedig igazán közel állt a hőn áhított top 3-as helyezéshez:

2010 - Brazília (8.)

Élete első Forma-1-es szezonját pole-pozícióval tette emlékezetessé. A szezon utolsó előtti versenyén, Interlagosban kaotikus körülmények között szerezte meg az első rajtkockát. Az időmérőn valóban klasszis teljesítményt nyújtott, de a futamon a Williamsével nem tudta tartani az élmezőny tempóját. Hamar visszaesett és végül csupán a 8. helyen fejezte be a futamot. 

2012 - Brazília (5.)

Első Force Indiás korszakának utolsó versenyén komoly sansza volt egy dobogóra, de még a győzelemre is esélye nyílt. A változó körülmények között zajló versenyen, Hülkenberg kiváló formában volt és a Mclarenekkel csatázott a győzelemért. Az 54. körben a második helyen autózott, amikor megtámadta az utolsó Mclarenes futamát futó Lewis Hamiltont, de megcsúszott és magával rántotta Hamiltont is, aki nem tudta folytatni a versenyt. Hülkenberg tovább ment, de csak ötödikként ért célba. 

2013 - Dél-Korea (4.)

2013-ban Sauber pilótaként a legjobb versenyét Dél-Koreában futotta. Lewis Hamilton és Fernando Alonso hosszú körökön át üldözte őt a negyedik helyért, de kiváló védekezésének köszönhetően megtartotta a pozícióját. Két világbajnokkal packázott ki aznap, de dobogót az sem ért. 


Talán, ha az egyik alkalommal összejön a dobogó, akkor másképp alakul Hülkenberg karrierje...

Talán kapott volna egy topcsapatos ülést...

Talán futamot is nyert volna...

Talán világbajnok is lett volna...

Talán többszörös világbajnok lett volna...

Ehelyett megmaradt egy egyszerű, középszerű pilótának, akire az utókor csak a negatív rekordja miatt fog emlékezni. 

Talán, ha visszatér... 

/Zoli/