Német nagydíj - Versenyelőzetes

2019.07.28

Ma 15:10-kor rajtol el a Forma-1 mezőnye a Hockenheimringen. A versenyt a Duna TV közvetíti élőben.

Az időmérőn: 

A szabadedzéseken remekül teljesített a Ferrari, így joggal gondoltuk, hogy a pole-pozícióért lehetnek versenybe, a technika azonban kibabrált velük. Sebastian Vettel már a Q1-ben sem tudott mért kört teljesíteni, így hazai nagydíján kénytelen az utolsó helyről rajtolni. Csapattársa, Charels Leclerc a Q3-ban vérzett el, így ő a 10. helyről startol majd. A pole pozíciót a betegséggel küzdő Lewis Hamilton szerezte meg. A második helyről Max Verstappen rajtol majd. Bottas a harmadik, Gasly a negyedik lett, a középcsapatok pilótái közül pedig Kimi Räikkönen végzett a legelőkelőbb helyen. 

Mit várunk a versenytől?

Az időmérő alapján a győzelemért minden bizonnyal Hamilton és Verstappen fog küzdeni, de, ha hihetünk az időjárás előrejelzésnek, akkor az eső még megkavarhatja a szálakat. A 10. helyről rajtoló Leclercnek még a dobogóra simán lehet esélye, de az utolsó helyről induló Vettelnek nagyon nehéz dolga lesz, de arról biztosan gondoskodni fog, hogy ne unatkozzunk. Tavaly Lewis Hamilton a 14. helyről rajtolva nyerte meg a futamot, ezt nézve, Vettel sem esélytelen a dobogóra. 

A hétvége meglepetésembere lehet: Kimi Räikkiönen

Az Alfa Romeó finn versenyzője kiváló időmérőn van túl. Az ötödik helyen végzett, úgy, hogy több mint 3 tizedet adott a 6. Grosjeannak és csupán 16 ezredet kapott a negyed Pierre Gaslytól. Ha az eső bekavar és Räikkönnek lesz egy kis szerencséje is, akkor akár dobogóra is állhat. 

125 éves a Mercedes

A Mercedes motorsportrészlege Hockenheimben ünnepli fennállása 125. évfordulóját, melynek alkalmából az első szárny fehér festést kapott és a rajtszámok pirossal jelennek meg a megszokott fekete helyett. Az ünnepi hangulatot tovább fokozza, hogy néhány csapattag régi ruhákba, felszerelésekbe dolgozik ezen a hétvégén. 

Győzelmi esélyek: 

Lewis Hamilton - 30%

Max Verstappen - 28%

Valtteri Bottas - 22%

Pierre Gasly - 8%

Charles Leclerc - 6%

Kimi Räikkönen - 3%

Sebastian Vettel - 2%

Valakin más - 1% 


/Zoli/