Nem kellenek? - Dehogynem!

2019.07.01

Ezúttal is jelentkezünk már-már szokásosnak mondható július elejei rovatunkkal, ahol azoknak a játékosoknak ajánlunk csapatot, akiknek június 30-án lejárt a szerződésük és ingyen igazolhatóak. Nézzük is a listát:


Arjen Robben

Rögtön az egyik legnagyobb névvel kezdjük, aki bár már 35 éves, de még mindig igazán klasszis teljesítményre képes, feltéve, ha egészséges. A holland szélső 10 év után hagyta el a Bayern Münchent, utolsó idénye nem sikerült túl szépre, mivel számtalan sérülés hátráltatta, de azért az utolsó hazai bajnokiján gólt szerzett.

Ajánljuk neki: Lazio

Több csapat érdeklődéséről is hallani az esetében. A Leicester, a Benfica, a PSV és nevelőegyesülete a Groningen is szóba jöhet, de az sem kizárt, hogy Amerikában vagy Kínában folytatja. Mi azonban azt ajánljuk neki, hogy vegyen még egy nagy levegőt és maradjon az európai elitben. A Lazio szintén szívesen látná a csapatában. A rómaiaknál húzóember lehetne, és kipróbálhatná magát a Serie A-ban is,mert, hogy a 4 topliga közül már csak ez az egy hiányzik neki. 

Fanck Ribéry

Akkor folytassuk a sort a Bayern Münchentől távozó másik nagy öreggel, Franck Ribéryvel. A 36 éves francia szélső 12 év után hagyta el a német rekordbajnokot. Utolsó hazai bajnokiján Robbenhez hasonlóan gólt szerzett, de még milyet!

Ajánljuk neki: Olympique Marseille

Ribéryvel kapcsolatba kevés dolgot tudni, de elképzelhető, hogy hazatér Franciaországban és egy zsíros, kínai vagy amerikai szerződés sem kizárt. Mi azt tanácsoljuk neki, hogy térjen vissza a Marseilleshez, ahol még 1-2 évig viszonylag magas szinten focizhatna.

Daniel Sturridge

Sturridge 6 év után friss BL győztesként távozik az Anfiedl Roadról. A legutóbbi idényben mindössze 27 meccsen játszott és csak 4 gólt szerzett. Egyetlen igazán kiemelkedő szezonja volt a Liverpoolnál, amikor a 2013/14-es idényben Suarez csatártársaként 22 bajnoki találatot szerzett. Ezt az évet leszámítva nem tudott maradandót alkotni és gyakran sérülések is visszavetették. 

Ajánljuk neki: Newcastle United

Még mindig csak 29 éves, egy Premier League középcsapatnál vezér lehetne a Newcastle ráadásul komoly célokat tűzött ki a következő idényre. 

Dani Alves

Alves két éve ingyen igazolt a PSG-hez azzal a céllal, hogy a Barcelona mellett egy újabb klubbal elhódítsa a BL serleget, ez azonban nem jött össze és most újra szabadúszó. 

Ajánljuk neki: Manchester United

Hiába 36 éves, még mindig elképesztő lendület van benne, a Copa American is igazolta, hogy a legmagasabb szinten kell folytatnia. Egyes hírek szerint az sem kizárt, hogy visszatér a Barcelonához, mi azonban mégis azt tanácsoljuk neki, hogy váltsa valóra egy régi álmát, próbálja ki magát a Premaier Leagueban. A Manchester Unitednél pont jó helye lenne, Ashley Youngnál biztosan többre lenne képes...

Stephan Lichtsteiner

A svájci szélső 1 éve a Juventustól szerződött ingyen az Arsenalhoz, ahol már nem tudta azt a szintet hozni. 23 mérkőzésen lépett pályára az ágyúsoknál, de a szurkolók minden bizonnyal több hibára emlékeznek tőle, mint jó megoldásra. 

Ajánljuk neki: FC Luzern

A legjobb döntés talán az lenne, ha hazatérne, s gyermekkori klubjába az FC Luzernbe játszana még néhány évet majd szögre akasztaná a stoplist. 35 évesen már bőven túl van a csúcson, szép pályafutás volt az övé, de több már aligha van benne. 


Mario Balotelli

A balhés olasz csatár januárban igazolt a Nicetől a Marseilléhez, ahol azonban csak fél éves szerződést kapott. 15 meccsen 8 gólt szerzett, de mégsem maradt. 

Ajánljuk neki: Inter

Balotellivel nem egyszerű, ezt aláírjuk, így egy olyan edzőre és csapatra van szüksége aki képes belőle a maximumot kihozni, ugyanakkor nem akarja kivetkőztetni magából Balotellit. Talán az Inter és Antonio Conte képes lenne erre. Kulcsember aligha lenne, de amennyiben Icardi távozik fontos szerep juthatna neki. 

Ander Herrera

Herrera 5 év után hagyta el a Manchester Unitedet. 189 találkozón szerepelt a vörös ördögöknél, de már új kihívásokra vágyott. 

Ajánljuk neki: PSG

Még nem hivatalos, de minden bizonnyal a francia bajnoknál köt ki, ahol Adrien Rabiot utódja lehet. 

Danny Welbeck

Welbeck 5 évet töltött az Arsenalnál, de mindössze 126 meccsen szerepelt és csupán 32 gólt szerzett. Nem ő az ágyúsok történetének legjobb csatára, az biztos, érthető, hogy nem akartak vele mindenáron szerződést hosszabbítani. 

Ajánljuk neki: Aston Villa

Ha nem derogál neki lejjebb adni, akkor valamelyik frissen feljutó vagy kiesés elkerülésért küzdő Premier League csapathoz igazol, ahol kulcsember lenne és újra építhetné magát. Az Aston Villa például jó választás lehetne. 

/Zoli/