Nagy László kézilabdatáborában jártam

2019.07.13

Minden bizonnyal feltűnt nektek, hogy ezen a héten kicsit kevesebbet posztoltam. Időzített bejegyzések voltak, de az aktualitásról leginkább Csaszi gondoskodott. Ennek az oka az volt, hogy részt vettem a Nagy László 11. Nemzetközi Kézilabdatáborában. 

Remek élmény volt részt venni a táborban és olyan nagyszerű edzőktől tanulni, mint Xavi Sabaté, Velky Mihály vagy éppen Emilio Pintos Soto. 

A táborban résztvevő 145 kézilabdázót korosztályok és posztok alapján is külön csoportokra osztották. A délelőtti programban mindenkinek 2 edzés szerepelt. Egy általános és egy speciális, posztképzés. A délután már a játéké volt a főszerep. A közelben egy műfüves pályán került sor néhány mérkőzésre különleges szabályokkal, míg a napot 20 perces mérkőzésekkel zártuk a Veszprémi Városi Stadion mellett található sportcsarnokban 


Bár egész héten igazi sztárokkal voltunk körülvéve, gondoskodtak arról is, hogy nehogy ráunjunk Laciékra. Hétfőn a Győr ötszörös BL győztes csapatkapitánya, a szintén tábort szervező Görbicz Anita látogatott el hozzánk. 

Mellette a héten olyan kiválóságok is tiszteletüket tették a táborban, mint Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Ligetvári Patrik, Lékai Máté, Gulyás István és Sterbik Árpád. 


Nagyszerű élmény volt, hogy több kiváló képességű fiatallal is megismerkedhettem, akiket már csak egy-két lépés választ el a profivá válástól. Rea Barnabás a Szeged ificsapatának irányítója, míg Markovics Patrik a Veszprém jobbátlövője, de jobbszélsőként is kiváló játékra képes. Mindkét srác korosztályos válogatott. Patrik már az Építők felnőttcsapatával is edzett, a bemutatkozás azonban még mindkettejüknél várat magára, a játékukat elnézve már nem sokáig. 


Az utolsó este bemutatásra került a tábor All Star csapata. A legjobbnak választott játékosok egy-egy híres kézilabdázó mezét vihették haza. Az utolsó nap záróakkordjaként pedig a szervezők és az edzők ellen játszhattak egy mérkőzést. 

Az oldalon hamarosan egy nyereményjátékra is sor kerül, ahol majd egy Nagy László által aláírt ereklyét nyerhettek meg, ezért tehát érdemes lesz figyelni facebook oldalunkat. 


/Zoli/