Mi lesz veled Mandzukic?

2019.09.04

Tegnap kihirdette az őszi BL keretét a Juventus, melyből a legnagyobb hiányzó a csapat horvát támadója, Mario Mandzukic. 

A BL keretbe 25 játékost nevezhetnek a csapatok, de ebből legalább négynek saját nevelésnek kell lennie, ennek a kitételnek azonban a Juventusnál csak Carlo Pinsoglio felel meg, így rajta kívül csupán 21 játékost nevezhettek. A kimaradók között Giorgio Chiellini, Mattia Perin és Marko Pjaca is ott van, de ők mind sérüléssel bajlódnak. Mandzukicon kívül még Emre Can maradt ki, de horvát támadó kihagyása generál több beszédtémát. 

Mandzukic Allegrinél kulcsembere volt a Juventusnak, eleinte középcsatárként számolt vele, majd a szélre kitéve a védekezésben is komoly feladatot kapott. Az előző idényben második lett a házi góllövőlistán Cristiano Ronaldo mögött a 10 szerzett góljával. A Juventus szerződést is hosszabbított vele 2021-ig. Érkezett azonban Maurizio Sarri, aki sokkal inkább Gonzalo Higuaint favorizálja és Mandzukiccal nem számol. A 33 éves horvát támadót a nyáron a Borussia Dortmunddal, a Manchester Uniteddel és korábbi klubjával, a Bayern Münchennel is összeboronálták, de végül maradt Torinóban. Eddig is sejteni lehetett, hogy Sarri nem szán neki komoly szerepet, de a BL keretből való kihagyása egyértelművé tette ezt. Úgy néz ki Mandzukic ideje lejárt a Juventusnál, pedig az utóbbi években igazi közönségkedvenccé vált. 

Őszintén, azt nehezen tudom elképzelni, hogy Sarri álláspontja bármit is változna Mandzukiccal kapcsolatban. A horvát csatár Juvés karrierjét egyedül az edző bukása menthetné meg, egyéb esetben jó esély mutatkozik arra, hogy már a télen távozik az öreg hölgytől. 


/Zoli/