Mexikói nagydíj - Versenyelőzetes

2019.10.27

Ma kerül megrendezésre a 2019-es világbajnokság 18. futama, a Mexikói nagydíj. A verseny 20:10-kor rajtol és az M4 sport természetesen élőben közvetíti. 

Az időmérőn: 

Az időmérő edzésen Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak. Az Q3 utolsó próbálkozásainál azonban Bottas a falnak csapta a Mercedeset, mely miatt dupla sárga zászlós szakasszal ért véget az edzés. Verstappen figyelmen kívül hagyta a jelzést és javított az idején, így a verseny bírák 3 helyes rajtbüntetéssel sújtották. Ez azért is különösen kellemetlen, mert Verstappennek az első köre is elég lett volna a polehoz, nem volt szüksége a javításra. Így azonban a második helyről Charles Leclerc lépett elő a poleba. Mellőle Vettel, mögüle pedig Hamilton indulhat. Bottas a hatodik helyre kvalifikálta magát, de elképzelhető, hogy a bokszutcából kell rajtolnia, ha több elemet is cserélni kell az autóján. 

Mit várunk a versenytől?

Lewis Hamilton hatodik világbajnoki címét. Bizony, a Mercedes brit pilótája ma bebiztosíthatja idei VB címét, persze ehhez egy kis szerencsére is szüksége lenne. Amennyiben azonban Bottasnak valóban a bokszból kell rajtolnia, akkor jó esélye nyílik erre. Ahhoz, hogy Hamilton világbajnok legyen Mexikóban, arra van szükség, hogy 14 ponttal többet gyűjtsön, mint Bottas. Egyébként a futamon vélhetően a két Ferrari, Hamilton és Verstappen lehet meccsben majd az első helyért. Reméljük izgalmas verseny lesz. 

Győzelmi esélyek: 

Charles Leclerc - 25%

Sebastian Vettel - 23%

Lewis Hamilton - 21%

Max Verstappen - 18% 

Valtteri Bottas - 8%

Alexander Albon - 3%

Valaki más - 2%


/Zoli/