Magyarország - Szlovákia - Az év meccse

2019.09.09

Nem szeretnénk komoly terhet tenni a fiúkra, de mégis. Sok helyen az év legfontosabb meccseként harangozzák be a szlovákok elleni találkozót, így mi sem lógunk ki a sorból. Ha nem is az év meccse, az biztos, hogy nagyon sok mindenről dönt ez a találkozó. Egy győzelem esetén kiváló helyzetbe kerülhetünk, míg a szlovákok szinte biztosan lemondhatnak az EB szereplésről. Egy vereség esetén azonban komoly izgalmakra lehet számítani, és akkor biztosan szükség lesz a mieinktől egy idegenbeli bravúrra Horvátország vagy Wales ellen. A mérkőzés 20:45-kor kezdődik és akik nem tudnak kilátogatni a Groupama Arénába, azok az M4 Sporton követhetik a találkozót.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

                           Gulácsi

Lovrencsics   Baráth   Orbán     Kádár

             Sigér             Szoboszlai

Varga            Kleinheisler         Dzsudzsák

                           Szalai


Forma:

A magyar válogatott egy Montenegró elleni barátságos mérkőzéssel hangolt Szlovákia ellen. Bár Holender már a második percben előnyhöz juttatta a mieinket, a montenegróiak nyertek 2-1-re. Összességében nem játszott rosszul a csapat, talán egy döntetlen igazságosabb is lett volna, de való igaz, hogy Rossi sokat kísérletezett és voltak olyan hibák, amiket a szlovákok ellen egyszerűen tilos elkövetni. 


A szlovák válogatott Horvátországot fogadta az EB selejtező 5. fordulójában. Sok öröm nem volt a mérkőzésben számukra, ugyanis a VB ezüstérmes 4-et gurított Marek Hamsikéknak. Kérdés, hogy ez inkább összetörte, vagy felszívta a szlovák együttest. 


Egymás elleni mérkőzések:

A magyar válogatott még nyeretlen Szlovákia ellen. 3 szlovák győzelem mellett 2 döntetlen az egymás elleni mérleg. Itt az ideje megszerezni az első győzelmet! A mostani selejtezőkör első meccsén 2-0-ás szlovák győzelem született.

Dzsudzsák Balázs kérése a szurkolókhoz:

,,Mindenki tudja, hogy különleges meccset játszunk hétfő este. Az UEFA is. Kiemelten figyelik majd, hogy mi történik a lelátókon. Ezért nagyon bízunk benne, hogy pirotechnikai eszközök és rasszista rigmusok nélkül zajlik majd le a mérkőzés, mert ezekért az UEFA biztosan súlyos büntetést adna. Márpedig nagyon fontos mindannyiunknak, hogy az Azerbajdzsán elleni meccsen telt ház és a szokásos fantasztikus hangulat segítsen bennünket."

A selejtezőcsoportunk állása:

1. Magyarország - 4 meccs - 9 pont

2. Horvátország - 4 meccs - 9 pont

3. Wales - 4 meccs - 6 pont

4. Szlovákia - 4 meccs - 6 pont

5. Azerbajdzsán - 4 meccs - 0 pont


/Zoli/