Magyarország - Oroszország - Felvezetés

2020.01.11

Ma játsza első mérkőzését a magyar válogatott a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Az ellenfél a több BL győztes sztárt is felvonultató Orosz válogatott lesz. A mérkőzés 16:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. 

A magyar válogatott az esélytelenek nyugalmával utazott ki erre a tornára. Az új vezetőség a keret fiatalítását tűzte ki célul és azt, hogy a 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokságra versenyképesek legyünk. Ráadásul komoly problémákkal is szembe kellett néznie Gulyás István stábjának. Juhász Ádám még szeptemberben megsérült, míg Bodó Richárdról és Lékai Mátéról csak 5 napja derült ki biztosan, hogy nem lehetnek ott a kontinensviadalon. Így egy nagyon fiatal és nemzetközi szinten tapasztalatlan csapattal érkeztünk az EB-re, melynek az egyetlen erőssége az lehet, hogy nem tudnak ránk készülni az ellenfelek és nem ismerik a játékunkat. 

Az Orosz válogatott elleni keret:

Kapusok: Mikler Roland, Székely Márton

Jobbszélsők: Fekete Bálint, Hornyák Péter, Tóth Ádám

Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Máthé Dominik

Irányítók: Győri Mátyás, Ubornyák Dávid

Beállósok: Bánhidi Bence, Sipos Adrián, Rosta Miklós

Balátlövők: Ligetvári patrik, Szita Zoltán, Nagy Bence

Balszélső: Bóka Bendegúz


Papíron talán az orosz válogatott ellen lehet a legjobb esélyünk, de mivel ezen az EB-n már csak a csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe, egy bravúrgyőzelem nem lenne elég. Az oroszok erénye pont a tapasztalat, ami a mieinknél nagyon nincsen meg. Sergei Gorbok, Timur Dibirov, Dmitrii Zhitnikov és Dmitrii Kovalev is megélt már egy, s mást.

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye: 

2016.01.18. Oroszország - Magyarország 27-26

2019.04.11. Oroszország - Magyarország 19-25

2019.04.14. Magyarország - Oroszország 23-23


A mai nap további mérkőzései:

16:00 Horvátország - Fehéroroszország

16:00 Lettország - Hollandia

18:15 Dánia - Izland (Sport 1)

18:15 Montenegró - Szerbia

18:15: Spanyolország - Németország


/Zoli/