Magyarország - Azerbajdzsán - Lenni vagy nem lenni?

2019.10.13

Alig pár nap telt el a botrányos körülmények között elveszített Horvátország elleni mérkőzés óta, de máris újabb mérkőzést játszik a magyar válogatott. Ráadásul az Azerbajdzsán elleni összecsapás különös fontossággal bír. A találkozó 18:00-kor kezdődik és az M4 Sport közvetíti élőben. 

A magyar válogatott jelenleg az E csoport harmadik helyén áll 9 ponttal. A második szlovákoknak 10, míg a 4. walesieknek 7 pontjuk van, de ők egy meccsel kevesebbet játszottak. Az azeriek 1 ponttal a csoport utolsó helyén tanyáznak, de az utóbbi két meccsükön meglehetősen jó játékkal rukkoltak elő, sőt Horvátország ellen 1-1-es döntetlent játszottak, így hiba lenne lebecsülni őket. A mieinknek még minden esélyük megvan, hogy a selejtezőcsoportból kijussanak az EB-re, de ehhez ma elengedhetetlen a győzelem. Matematikai esély ugyan mindenképp marad a meccs után is, de ahogy Marco Rossi is nyilatkozta, ha ma nem nyerünk, akkor nem is érdemeljük meg, hogy ott legyünk az EB-n. Azerbajdzsán ellen tehát kötelező a győzelem, annál is inkább, mivel azt nem lehet hagyni, hogy a stadionba kilátogató 15 ezer 14 éven aluli gyermek csalódottan távozzon. 

Hiányzók:

Marco Rossi továbbra sem számíthat sérülés miatt Nagy Ádám, Pátkai Máté és Bese Barnabás játékára, míg Kleinhesiler László a Splitben begyűjtött piros lapja miatt nem játszhat. Pozitívum azonban, hogy Szoboszlai Dominik ma már ott lehet a pályán. 


Az azeriek horvát szövetségi kapitánya, Nikola Jurcevic több ászára sem számíthat. Emreli és Agayev sérülés miatt, míg Medvedev, Nazarov és Krivotsyuk eltiltás okán nem áll a mester rendelkezésére. 


A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

                            Gulácsi

Lovrencsics   Orbán    Baráth     Kadár

              Szoboszlai         Sigér

Dzsudzsák     Nagy Dominik       Sallai 

                               Szalai


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

1999.09.08. Magyarország - Azerbajdzsán 3-0

2011.02.09. Azerbajdzsán - Magyarország 0-2

2019.06.08. Azerbajdzsán - Magyarország 1-3


/Zoli/