Jósda - 5+1 kézi-jóslat 2020-ra

2020.01.04

Újévkor fogadalmat szokás tenni, mi azt fogadtuk meg, hogy igyekszünk nektek a tavalyinál is több különleges és érdekes cikkel szolgálni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy jósdát nyitunk, és megjósoljuk, hogy a foglalkozási körünkbe tartozó sportágakban mi fog történni az előttünk álló esztendőben. Az év végén pedig természetesen megvizsgáljuk jósdánk hatékonyságát. Másodikként azt jósoljuk meg, hogy a kézilabdázás világában mi történik az előttünk álló esztendőben:

1. Legalább az egyik válogatottunk ki jut a Tokiói olimpiára.

Csak, úgy, mint a futballnál, itt is azt mondjuk. Fő az optimizmus. Azért azt merő bátorság lenne mondani, hogy a férfiak és a nők is ott lesznek Tokióban, de legalább az egyik nem képviselni fogja hazánkat a nyári olimpián. A női válogatottunk már kijutott az olimpiai selejtezőtornára, míg a férfiak a januári kézi EB-n harcolhatják ki a jogot a selejtezőtornán való részvételre. 

2. A Szeged bejut a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe!

A MOL-Pick Szeged évről-évre egyre közelebb kerül az európai elithez, de a Final Fourba jutás még mindig csak álom a Tisza-parton. De már nem sokáig, ugyanis 2020 tavaszán a Szeged története során először be fog kerülni a kölni négyesdöntőbe. A kék-fehérek jelenleg csoportjuk második helyén állnak, de egyáltalán nem kizárt, hogy csoportelsőként rögtön a negyeddöntőben találják magukat. 

3. A Győri ETO ismét címet véd a Bajnokok Ligájában!

A Győri ETO továbbra is megállíthatatlannak tűnik. Az idei szezonban a csoportkört 100%-os mérleggel abszolválta a csapat és 216 gólt szerzett, ami a legtöbb. Persze, az igazi megmérettetés még csak most jön, de mi úgy hisszük, hogy a Győr készen áll erre és sorozatban negyedjére is elhódítja a BL trófeát. 

4. A Vác nyeretlenül esik ki a férfi NB1-ből.

A férfi élvonalba az idén visszajutó Vác a szezonfeléig csupán 1 pontot gyűjtött az NB1-ben. Hazai pályán a Mezőkövesd ellen sikerült egy döntetlent kiharcolniuk. Sok jót nem jósolunk nekik, azt mondjuk, hogy fognak még pontokat szerezni, de nyeretlenül esnek vissza az NB1/B-be. 

5. Magyar játékost igazol a Telekom Veszprém.

Egyre több kritika éri a Veszprémet azért, hogy szinte teljesen elfogytak a keretből a magyar játékosok. Csupán Lékai Máté és Székely Márton képviseli a csapat nemzetét. Az idén nyáron legalább egy felnőttkorú magyar játékost fog igazolni a bakonyi együttes. 

5+1. 3 év után újra magyar gólkirálya lesz a férfi NB1-nek. 

Legutóbb a 2016/17-es esztendőben volt magyar gólkirálya a férfi kézilabda NB1-nek, akkor Győri Mátyás volt a legjobb góllövő. Jelenleg Mario Sostaric vezeti az alapszakasz góllövőlistáját. Magyarok közül pedig Nagy Bencének, Lezák Áronnak és Füzi Dánielnek van a legjobb esélye a gólkirályi címre.


/Zoli/