Jósda - 10 futball-jóslat 2020-ra

2020.01.02

Újévkor fogadalmat szokás tenni, mi azt fogadtuk meg, hogy igyekszünk nektek a tavalyinál is több különleges és érdekes cikkel szolgálni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy jósdát nyitunk, és megjósoljuk, hogy a foglalkozási körünkbe tartozó sportágakban mi fog történni az előttünk álló esztendőben. Az év végén pedig természetesen megvizsgáljuk jósdánk hatékonyságát. Elsőként a labdarúgás van terítéken:

1. A Liverpool veretlenül nyeri meg a Premier Leaguet!

Jürgen Klopp csapata már az előző idényben is nagyon közel volt a bajnoki címhez, de akkor még Pep Guardiola Manchester City-je legyőzhetetlennek bizonyult. A Mersey-parton akkor BL győzelemmel vigasztalódtak. A 2019/20-as évadban a Liverpool még mindig veretlen és úgy vezet 10 ponttal a Leicester City előtt, hogy 2 meccsel kevesebbet játszott. Minden jel arra utal, hogy a Liverpool 30 év után újra bajnok lesz. Még, hogy bajnok? Mi azt mondjuk, hogy veretlenül teszik mindezt. Erre legutóbb Arsené Wenger Arsenálja volt képes a 2003/04-es idényben. 

2. Zlatan Ibrahimovic lesz az AC Milan házi gólkirálya!

AZ AC Milanon már úgy tűnik semmi sem segít, évről-évre egyre gyengébben szerepel a csapat. Ebben az évadban is átesett már egy edzőváltáson az alakulat, de Stefano Pioli kinevezése sem javított sokat az állapotokon. Jelenleg a Serie A 11. helyén áll a Milan, a legújabb megmentőt Zlatan Ibrahimovicban látják, aki 2012 után tér vissza a divat fővárosába. A 38 éves svéd klasszis kiváló marketing fogás, de a pályán is komoly segítség lehet. Jelenleg az egyaránt 4 gólt szerző Theo Hernandez és Krzysztof Piatek vezeti a házi góllövőlistát, mi azt mondjuk, hogy Zlatannak fél szezon is elég lesz arra, hogy megelőzze őket. 

3. Robert Lewandowski megdönti Gerd Müller egy Bundesliga szezonban szerzett 40 gólos rekordját!

Gerd Müller az 1971/72-es idényben 40 találattal lett a német bajnokság gólkirálya, ez azóta is rekord. Lewandowski azonban olyan kiváló formában kezdte az idényt, hogy hamar szóba került, akár Gerd Müller rekordjára is veszélyes lehet. A lengyel támadó a szezon felénél 19 találatnál tart, vagyis a második felében ennél 3-al kell többet lőnie, hogy megdöntse a rekordot. Mi bevállalósak vagyunk, azt mondjuk menni fog neki!

4. Az Ajax nyeri az Európa-Ligát!

Az már eldőlt, hogy a tavalyi álomszerű BL menetelést nem tudja megismételni az Ajax, ugyanis a csoportkörben elvérzett Erik ten Hag csapata. Az amszterdami alakulat a legjobb kieső címével vigasztalódhat, elvégre egyik kieső sem szerzett 10 pontot. Sovány vigasz. Egy Európa-Liga győzelem azonban biztosan elfeledtetné a korai BL búcsút. Még mindig számtalan sztár és tehetséges fiatal játszik a csapatnál, elég ha csak Daley Blindre, Hakim Ziyechre, Dusan Tadicra vagy éppen David Neresre gondolunk. Ez a csapat képes az EL győzelemre, és ezt be is bizonyítja tavasszal!

5. Magyarország kijut az Európa-bajnokságra!

Fő az optimizmus! Bulgária legyőzése után Izlandot hosszabbításban múljuk felül és ezzel váltjuk meg jegyünket a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Az EB-n már sok örömben nem lesz részünk, Portugália, Franciaország és Németország mögött csoport utolsóként zárunk. 

6. Messi végre révbe ér Argentínával!

2020 nyarán nem csak Európa-bajnokságot rendeznek, hanem Copa Americát is, ahol jóslatunk szerint Argentína fog diadalmaskodni, így Messi végre a válogatottal is magasába emelhet egy trófeát. 

7. Maurizio Sarrit kirúgják a Juventustól!

Tavaly nyáron Maurizio Sarri váltotta Massimiliano Allegrit az öreg hölgy kispadján, már sokan akkor szemüket forgatták a döntés okán. Nos, Sarri egyelőre még nincs akkora veszélyben, elvégre a BL-ben továbbjutott és a bajnoki címért is versenyben van a csapattal. Ugyanakkor az Olasz Szuperkupát elveszítette a Lazioval szemben és a játékképe gyakran hagy maga után kívánni valót. Mi azt mondjuk, hogy legkésőbb idén decemberig meneszteni fogják, de inkább előbb... 

8. Buffon nem áll le!

Gianlugi Buffont a 2020/21-es idényben is csodálhatjuk még a Juventus kapujában. Valami azt súgja, hogy a veterán kapus minimum még egy évig aktív marad. 

9. Szoboszlai Dominik egy topligás csapathoz igazol!

A télen még marad Salzburgban, de 2020 nyarán csapatot vált a legnagyobb magyar reménység és egy topligás együtteshez ír alá majd. 

10. 2020 őszén is érdekelt lesz 1 magyar csapat az Európai kupaporondon!

Folytatva a jó sorozatot, idén ősszel is lesz kiért szorítanunk, az Európa-Liga csoportkörében, de sajnos a BL-ben ezúttal sem lesz csapatunk. 


/Zoli/