Izland - Magyarország - Beharangozó

2020.01.15

A magyar válogatott bőven a várakozások fölött teljesít eddig az EB-n, így még mindig van esélyünk a  középdöntőbe jutni. Ehhez azonban Izland ellen pontot kellene szerezni, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A találkozó 18:15-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. 

Magyarország az Európa-bajnokságon:

Sokszor leírtuk már, de nem lehet elégszer, hogy ez a magyar csapat több sebből is vérzik és a torna előtt semmilyen elvárás nem volt a fiúk felé. Ennek ellenére Oroszország ellen nagy csatában 1 gólos győzelmet arattunk, majd Dániát lekézilabdáztuk, s talán győzelmet érdemeltünk volna, de végül be kellett érnünk egy ponttal. A védekezésünk nagyon biztos lábakon áll. Az oroszok ellen 25, míg a dánok ellen csupán 24 gólt kaptunk, lerohanásból pedig szinte lehetetlen a mieinknek gólt dobni, reméljük ma az izlandiak nem bizonyítják be ennek ellenkezőjét. 

Az EB legeredményesebb magyar játékosai:

Balogh Zsolt - 14 gól

Szita Zoltán - 9 gól

Nagy Bence & Bóka Bendegúz - 5 gól

A vezetőségben fontos szerepet betöltő Chema Rodriguez mérkőzés előtti nyilatkozata:

"A középdöntőbe jutás számunkra óriási dolog lenne! Izland a szerdai meccs esélyese, de igyekszünk végezni a saját dolgunkat. Eddig szerintem senki sem várt túl sokat tőlünk, ami megváltozott. A dán szurkolók újra kijönnek majd, és ha a dánok elleni meccsen tizenkétezren szurkoltak, akkor Izland ellen tizenötezren lesznek ott, és ellenünk szurkolnak majd. Pálmarsson a világ egyik legjobb játékosa, de nem szabad csak őt fognunk, mert az izlandiak nélküle is jók, soha nem állnak meg" 


Ellenfélnézőben: 

Az izlandi válogatott egyelőre lehengerlő teljesítményt nyújt ezen a kontinensviadalon. Dánia ellen egy hatalmas mérkőzésen nyert 31-30-ra, míg Oroszországot valósággal kiütötte, 34-23 lett a végeredmény. Támadásban a csapat legnagyobb fegyvere a Veszprémet is megjárt, Aron Pálmarsson. Gudmundur Gudmundsson csapata abból a szempontból is különleges, hogy védekezésben 1 embert hagynak a beállóra, míg a másik 5 játékos fent védekezik, így az átlövőinknek nehezebb dolga lehet, ellenben a beállójátékunk feljavulhat, ehhez persze Bánhidinek és Rostának gólra kellene váltani a helyzeteiket. 

Az EB legeredményesebb izlandi játékosai: 

Alexander Petersson - 11 gól

Aron Pálmarsson - 10 gól

Bjarki Mar Elisson - 8 gól


Viggo Kristjansson, az izlandi csapat jobbátlövőjének mérkőzés előtti nyilatkozata:

"Bár nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk a középdöntőbe, egyáltalán nem ünnepeltünk, most arra fókuszálunk, hogy két pontot vigyünk magunkkal. A csarnokban néztük a magyar-dán meccs első félidejét, a végét meg a hotelben, én például a telefonomon. A magyarok elleni szerdai meccsünk nagyon kemény lesz, remekül játszottak, nagy és erős csapatuk van. A védelmük különösen jó volt Dánia ellen, erre is fel kell készülnünk. Hátul nekünk viszont nehezebb dolgunk lesz, mint az oroszok ellen, akiknek nem volt balkezesük. Nehéz lesz, ebben biztos vagyok"


Magyarország továbbjut a középdöntőbe, HA

- Legyőzi Izlandot

- Döntetlent játszik Izlanddal

- Dánia kikap Oroszországtól

- Egy góllal kikap Izlandtól, míg Dánia egy góllal nyer Oroszország ellen és a mieink legalább 5-tel több gólt lőnek Izlandnak, mint Dánia Oroszországnak. 


Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2011.01.14. Izland - Magyarország 32-26

2012.01.22. Magyarország - Izland 21-27

2012. Izland - Magyarország 33-34

2014.01.14. Magyarország - Izland 27-27

2017.01.06. Izland - Magyarország 27-30


A nap másik mérkőzése:

20:30 Oroszország - Dánia (Sport 1)


/Zoli/