Interjú Balogh Zsolttal - A Grundfos Tatabánya jobbátlövőjével

2020.04.20

Az NB I-es kézlabdázókat megszólaltató rovatunk mai részében a  Grundfos tatabánya válogatott jobbátlövőjével, Balogh Zsolttal készült interjúnkat olvashatjátok.

Balogh Zsolt tavaly nyáron 7 év után távozott a MOL-Pick Szegedtől és igazolt a Grundfos Tatabányához. Első idénye nem teljesen úgy alakult, ahogy tervezte, ebben a koronavírusnak is nagyban szerepe volt. A csonka idényt 66 bajnoki, 10 Magyar Kupa és 18 EHF-Kupa találattal zárta.


Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid? 

Balogh Zsolt: Köszönöm ,összességében jól vagyok. Próbálom hasznosan tölteni a mindennapjaimat. Sok időt töltök a családommal, ami nagyon pozitív.

Mit gondolsz az MKSZ döntéséről, szerinted jó döntés született? 

B.Zs.: Nem egyszerű egy ilyen váratlan és új szituációban jól dönteni, valaki érdeke mindenképpen sérült volna. Jó döntés volt, hogy lezártak a szezont, ugyanis ilyen hosszú kihagyás után egyből ott folytatni lehetetlen lett volna, idő pedig nem lett volna újra felkészülni. 

Hogy értékelnéd az első, csonkára sikeredett szezonodat a Tatabányánál? Azt kaptad amire számítottál? 

B.Zs.: Így, hogy nem tudtuk lezárni a szezont, nekem csalódás, hogy nem tudtuk hivatalosan megszerezni a harmadik helyet, vagy az EHF kupában tovább menni. Bár azt nem nyilvánítottak még befejezettnek, de kicsi esélyt latok rá, hogy folytatódjon a sorozat. Egész évben voltak gondjaink, decemberre végül oda jutottunk, ahol szeretnénk lenni a szezon végen is, de így sajnos nem tudtuk kiharcolni azt, hogy ott is maradjunk. Azt hiszem, hogy megcsináltuk volna. A sorsunk kizárólag a saját kezünkben volt.

Mi hiányzik a legjobban Szegedről? 

B.Zs.: Maga Szeged városa és a BL meccsek hangulatai hiányoznak a legjobban. 

Januárban az Európa-bajnokságon egyértelműen a csapat vezére voltál. Milyen érzés volt, hogy a mezőnyjátékosok között te voltál a rangidős? 

B.Zs.: Lassan kezdem megszokni ezt az érzést, hogy rangidős vagyok a válogatottnál. Jó érzés, ha a fiatalabbak felnéznek rád, vagy tanácsot kérnek, de emlékeztet mindig arra, hogy milyen gyorsan mennek a kézilabdás éveim. 

Látsz esélyt arra, hogy később visszatérj Szegedre? Esetleg a Veszprémnél is el tudnád magadat képzelni, ha hívnának?

B.Zs.: Nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő és azt sem, hogy a jelenlegi járványhelyzet mennyire rajzolja át a kézilabda térképet itthon, de kicsi esélyt latok arra, hogy újra valamelyik nagy csapatban játszak itthon. 


Legutóbbi 3 interjúnk: 


A következőkben még további 2 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!


/Zoli/