Hollandia - Magyarország - A női junior EB döntő előzetese

2019.07.21

Bő egy évvel a debreceni junior világbajnokság után, újra nagy tornát nyerhet az utánpótlás női kézilabda válogatott. Az EB fináléra ma 17:30-kor kerül sor Győrben. A mérkőzést a Duna World közvetíti élőben. 

Út a döntőig:

A magyar válogatott hibátlan mérleggel jutott a fináléba. A legszorosabb mérkőzést az elődöntőben Oroszország ellen játszották a mieink, ahol bár a félidőben 7 góllal vezettek, a második játékrészben azonban visszakapaszkodott az orosz együttes. Végül 29-27-re nyertek a magyar lányok, s jutottak EB döntőbe. 

A holland válogatott útja jóval rögösebb volt a fináléig. Németország és Oroszország ellen is szoros mérkőzést játszottak, s a középdöntőben egy vereség is becsúszott a franciák ellen. Az elődöntőben Norvégiát 31-29-re verték. 


A magyar gólok eloszlása játékosonként:

Kuczora Csenge, Kácsor Gréta - 21 gól

Schatzl Natalie - 19 gól

Bánfai Kíra, Albek Anna - 18 gól

Vámos Petra, Pál Tamara - 15 gól

Tóth Nikolett, Stranigg Zsófia, Arany Rebeka - 14 gól

Simon Armilla - 13 gól

Kellermann Dóra - 3 gól

Szilovics Fanni, Zsiborás Luca - 1 gól


A tavalyi junior világbajnok keretből Kácsor Gréta maradt meg a csapatban és a vezetőedző személye sem változott, idén is Vlagyimir Golovin vezetheti sikerre az U19-es lányokat. 


A magyar válogatott korábban már háromszor szerepelt női junior EB döntőben (2002,2009,2013), de mindháromszor ezüstérmet akasztottak a mieink nyakába. 


Hajrá Magyarország!

/Zoli/