Férfi Kézilabda - A 10 legjelentősebb nyári átigazolás

2019.08.20

Hamarosan elkezdődnek a nevesebb kézilabda bajnokságok és a Bajnokok Ligája rajtájig sincs már sok hátra, így összegyűjtöttük a nyár legfontosabb átigazolásait. Elsőként a férfiak körében, de pár nap múlva a nőkről is érkezik egy hasonló összeállítás. 

Uwe Gensheimer - PSG ---> Rhein-Neckar Löwen

A világ egyik legjobb balszélsője 3 év elteltével tér vissza a Rhein-Neckar Löwenhez. Gensheimer 17 éves kora óta nevelkedett a Löwennél és 13 évet töltött el a csapatnál, mely alatt német bajnok és EHF Kupa győztes lett, de a hőn áhított BL serleg nem jött össze, talán ezért is igazolt 2016-ban a foci után a kézilabdázásba is nagy pénzeket ölő PSG-hez. A párizsiakkal kétszer is Final Fourba jutott, de az arany nem jött össze. 32 évesen úgy döntött ideje lezárnia nem túl hosszú légiós karrierjét és elfogadta korábbi klubja ajánlatát. A BL győzelem elsőre biztosan nem fog összejönni, mivel a Rhein-Neckar csak a negyedik helyen zárta az előző szezont és így nem indulhat a legrangosabb kupasorozatban. Mindenesetre Gensheimerre biztosan lehet építeni és 2022-ig talán a BL cím is összejön...

Rasmus Lauge Schimdt - SG Flensburg-Handewitt --> Telekom Veszprém

A Veszprém és a Flensburg között már 2018 márciusában megszületett az egyezség a dán balátlövő átigazolásáról, de olyan kikötéssel, hogy Lauge csak másfél évvel később csatlakozik az Építőkhöz. Az előző idényt 68 BL góllal zárta, ha Veszprémben is tartja ezt a szintet, akkor nem lesz rá panasz. 


Vuko Borozan - HC Vardar --> Telekom Veszprém

Rasmus Lauge mellett egy másik balátlövőt is igazolt a Veszprém, a kétszeres BL győztes Vuko Borozan személyében. A BL címvédő Vardar továbbra is komoly anyagi problémákkal küzd, így sorra hagyják el a csapatot a sztárjátékosok. A 25 éves montenegrói átlövő sem tett másképp és Rogerio Moraeshez hasonlóan ő is a Veszprémet választotta. Az előző idényben 33 BL gólt szerzett, de sérülések miatt csupán 10 meccsen lépett pályára. 

Rogerio Moraes Ferreira - HC Vardar --> Telekom Veszprém

A 25 éves brazil beálló három év után hagyja el a Vardar csapatát. Három SEHA Ligát, három bajnoki címet és két BL-t nyert a macedón csapattal. Az előző évi BL győzelemhez 33 góllal járult hozzá. A Veszprémnek komoly erőssége lehet, Andreas Nilssonnal jól kiegészíthetik egymást. 

Mikler Roland - Telekom Veszprém --> MOL-Pick Szeged

Mikler Roli 5 év, 4 bajnoki cím, 4 kupagyőzelem, 2 SEHA Liga győzelem és 3 BL döntő után int búcsút a Telekom Veszprémnek és tér vissza a Pick Szegedhez. A 34 éves kapus az Alföldön újra Mirko Allilovic kollégája lesz, akivel 4 évig alkották a Veszprém kapuspárosát. 


Vladimir Cupara - Vive Kielce --> Telekom Veszprém

A 25 éves szerb kapus 1 szezon után távozik a Vive Kielcétől és a Veszprém játékosa lesz, ahol Mikler Rolandot kell pótolnia. Cupara az előző BL idényben 162 védést mutatott be, mely a második legtöbb volt. 

Vincent Gérard - Montpellier HB --> PSG

Thierry Omeyer 25 év profi kézilabdázás után visszavonult a PSG-től, így a klubnak szüksége volt egy kapusra Corrales mellé. A választás a Montepellier 32 éves spanyol kapusára, Vincent Gérardra esett, aki minden bizonnyal csak második számú választás lesz Rodrigo Corrales mögött. 


Luka Stepancic - PSG --> MOL-Pick Szeged

Balogh Zsolt 7 év után hagyta el a Szegedet, de a Tisza-parton sokáig nem szomorkodtak miatta, ugyanis Luka Stepancic személyében világklasszis jobbátlövőt szerződtetett Carlos Pastor csapata. 

Dejan Milosavljev - HC Vardar --> Füchse Berlin

A Vardar 23 éves kapusa is elhagyja a bár BL címvédő, de komoly problémákkal küzdő Vardar csapatát. Milosavljev az előző BL kiírásban 193-szor hárított, mely magasan a legjobb szám volt. Nem csoda tehát, hogy több csapat is érdeklődött iránta, végül a csak EHF-Kupában induló Füchse Berlinnél kötött ki. 


Luka Cindric - HC Vardar --> Barca Lassa

A 26 éves horvát irányító, már tavaly nyáron elhagyta a süllyedő hajónak vélt Vardar csapatát, de a macedónok végül BL-t nyertek, míg Cindric a Vive Kielcével csak a negyedik helyen végzett. Cindric a lengyelek harmadik legjobb góllövője volt a maga 59 találatával. Egy év után azonban újra a csapatváltás mellett döntött és a Barcelonához igazolt a több millió eurós kivásárlási ár kifizetése értelmében.

/Zoli/