Ferencváros-Ludogorets - Beharangozó

2019.10.03

Ma játsza második mérkőzését a Ferencváros az Európa Liga főtábláján, de az elsőt hazai pályán. Az ellenfél az a Ludogorets, amelyet júliusban összesítésben 5-3-al ejtett ki a Fradi a BL selejtezőből, így joggal reménykedhetünk egy jó eredményben. A mérkőzés 18:55-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. 

Forma:

A Ferencváros eddig 6 mérkőzést játszott le a magyar bajnokságban és 15 ponttal a második helyen áll, de az éllovas MOL Fehérvár eggyel több mérkőzésen van már túl. Az első EL meccs sem sikerült rosszul. Az Espanyol ellen idegenben játszott 1-1-es döntetlent a Fradi. 

A Lugogorets 11 forduló után 27 pontjával vezeti a bolgár bajnokságot. Az Európa  Liga csoportkörének első fordulójában pedig lehengerlő győzelmet aratott a CSZKA Moszkva ellen. Mindenki az oroszokat tartotta a favoritnak, de a bolgárok erre fittyet hánytak és 5-1-re legyőzték Goncharenko csapatát. Legutóbb a Maribor elleni EL sejtező visszavágóján nem tudott nyerni a Ludogorets még augusztus végén. 


Sergei Rebrov mérkőzés előtti nyilatkozata: 

"Már a csoportkörről beszélünk, szóval egy teljesen más mérkőzés lesz, mint volt a Bajnokok Ligája-selejtező. Négy selejtezős párharcon vagyunk túl, de látható, hogy már a magyar bajnokságban is teljesen másként játszanak ellenünk. Az NB I-ben a csapatok másként védekeznek, nagyobb hangsúlyt helyeznek a kontratámadásokra. Az UEL-csoportkör teljesen más szintet jelent, így másként is kell készülnünk ezekre a mérkőzésekre. Úgy gondolom, hogy teljesen mértékben én is felelős vagyok mindenkiért, aki szurkol a magyar labdarúgásnak, ezért mindenben szeretném segíteni a csapatot, hogy sikeresek legyünk holnap"

A Ferencváros várható kezdőcsapata:

                  Dibusz

Heister   Dvali  Blazic   Lovrencsics

   Ihnatenko    Kharatin   Sigér

Tokmac            Boli           Zubkov


Egymás ellen:

Júliusban a BL selejtezőben oda-vissza legyőzte a Ferencváros a Ludogoretset. Hazai pályán 2-1-re, idegenben 3-2-re, mégsem szabad ezekből az eredményekből kiindulni. Azóta mindkét csapat kissé átszerveződött és nem mellesleg folyamatos meccsterhelés alatt áll, nem úgy, mint a nyár elején. 


Akikre mindenképp figyelnünk kell:

Claudiu Keserü

A 32 éves román válogatott csatár kirobbanó formában van. A bolgár bajnokságban 9 meccsen 7 gólt szerzett, amivel ő a csapat legeredményesebb játékosa. A CSZKA elleni 5-1-es győzelemből pedig mesterhármassal vette ki a részét. Az ő feltartóztatása lesz az egyik legfontosabb feladat. 

Jody Lukoki

Az egykori Ajax játékosra sem árt odafigyelni. Lukoki minden sorozatot figyelembe véve 13 meccsen 6 gólt szerzett az idei évadban. A CSZKA ellen ő is gólt szerzett. 


/Zoli/