Dánia - Magyarország - Előzetes

2020.01.13

Ma 20:30-tól az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia ellen lép pályára a magyar válogatott a férfi kézilabda EB második körében. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti. 

Az első körben:

A magyar válogatott iránt nem volt elvárás a tornán, csupán annyi, hogy a fiúk hozzák ki magukból a lehető legtöbbet, aztán lesz, ami lesz. Az orosz együttes ellen küzdőszellemből jelesre vizsgázott a csapat. Voltak hibák a meccsen, de összességében jobbak voltak a mieink, s 26-25-re felül múlták Timur Dibirovékat. Apropó Dibirov, az utolsó fél percben az ő ziccerét védte Mikler Roland, s biztosította be ezzel a győzelmet. A legeredményesebb játékosunk a 7 gólig jutó Balogh Zsolt volt, aki elképesztő magabiztossággal váltotta gólra a büntetődobásokat. 

Dánia ellenfele Izalnd volt az első csoportmeccsen. Remek kézilabdát játszott a két együttes, élmény volt nézni a játékot. A nagy rohanásból az izlandiak jöttek ki jobban, 31-30-ra megnyerték a meccset, így Dánia győzelmi kényszerben lép pályára a magyar válogatott ellen. A dánok húzóembere a 9 gólig jutó Mikkel Hansen volt, de a 100%-os lövési hatékonysága miatt a 4 gólos Henrik Mollgardot is ki kell emelnünk. 

A Dán - Izland mérkőzésből kiindulva pokoli nehéz ütközet vár a mieinkre, pláne úgy, hogy a dánoknak egyszerűen kötelező nyerniük. A mieinken továbbra sincsen teher. A cél az, hogy játszunk egy jó, lehetőleg szoros mérkőzést az olimpiai és világbajnoki címvédő ellen. Ha bármi többet sikerül elérni, az szenzációnak fog számítani. 


Mérlegünk Dánia ellen 2015 óta:

9 meccs

2 győzelem - 1 döntetlen - 6 vereség

Bánhidi Bence mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Nekünk fognak ugrani. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg akarnak verni minket, de állunk elébe. A védekezésünkre kell fókuszálnunk, és ha legalább úgy meg tudjuk oldani, mint az oroszok ellen, az már jó alap lesz. A bal oldalukra kicsit szerintem jobban kell figyelni Mikkel Hansen és Rasmus Lauge miatt, támadásban pedig kicsit okosabban kell játszanunk."


További program:

18:15 Izland - Oroszország (Sport 1)

18:15 Lettország - Németország

18:15 Montenegró - Fehéroroszország

20:30 Hollandia - Spanyolország

20:30 Szerbia - Horvátország


/Zoli/