Buffon visszatérése és ami mögötte van

2019.07.04

A hivatalos bejelentés ugyan még nem történt meg, de Buffon már Torinóban tartózkodik és ma vesz részt az orvosi vizsgálatokon, így tényként kezelhető, a 41 éves legenda hazatér. Egy kicsit mögé nézünk a dolognak, mégis nem lett volna jobb, ha inkább visszavonul?

Gianluigi Buffon 2018. május 19-én a Hellas Verona ellen játszotta máig utolsó mérkőzését a Juventus színeiben, akkor 17 év szolgálat után intett búcsút. Nézzük az érveket és ellenérveket az újabb Juventusos szerződése kapcsán. 


Jó döntés, mert....

Lesz lehetősége megnyerni a Bajnokok-Ligáját, ráadásul szeretett klubjával.

Azért valljuk be Gianluigi Buffonnak kijárna egy BL serleg, elvégre az EB trófea mellett ez az egyetlen jelentős serleg, ami hiányzik a gyűjteményéből. Azt azonban mindenki kissé szájhúzogatással fogadta volna, ha a PSG játékosaként emeli magasba a nagyfülűt. A Juventus remekül erősített az elmúlt 2 évben, így minden esélyük meg lesz a BL diadalra. 

A Juventusból vonulhat vissza.

No, igen mindenki arra számított, hogy Buffon a Juventusból fog visszavonulni, egészen tavaly nyárig, amikor a veterán hálóőr aláírt a PSG-hez. Most úgy néz ki mégis valóra válik a jóslat és valóban a zebrák mezét fogja utoljára viselni pályafutása során. 

Megdöntheti Paolo Maldini rekordjait.

Amennyiben legalább 8 bajnokin pályára lép, már pedig valószínűleg pályára fog, mert lesz erre egy záradék a szerződésében, akkor megdönti a Milan egykori hátvédjének pályára lépési rekordját. Maldini 746 Serie A mérkőzésen szerepelt, ezzel vezeti az ökörranglistát, míg Buffon jelenleg 740-el áll a második helyen. A BL pályára lépési rekordot is Maldini tartja, ott kettővel előzi meg Buffont. 

Készülhet az új pozíciójára.

Visszavonulása után minden bizonnyal a Juventus vezetőségében kap majd helyet. Visszatérésével akár új pozícióját is gyakorolhatja, afféle játékos-edzőként, persze nem a klasszikus értelemben. 


Hibás döntés, mert...

Még egyszer nem kap ilyen szép búcsút.

Buffonnak a Hellas Verona ellen gyönyörű és nagyon érzelmes búcsúban volt része, ilyet még egyszer biztosan nem kap, és ezzel azok a pillanatok is kissé hiteltelenné váltak, utólag elvesztette a varázsát. 

Csak második számú kapus lenne. 

Petronius Arbiternek van erre egy mondása: Ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek. Buffon 17 éven át volt kirobbanthatatlan a Juventus kezdőjéből, amikor távozott akkor is a magas szinten teljesített. Most azonban alighanem második számú kapus lenne a lengyel Wojciech Szczesny mögött. Ez milyen dolog már, Buffon a Juventus kispadján? Hová lett az önbecsülése?


Na, de mit mondanak a szurkolók?

Vélhetően az öreg hölgy drukkereinek véleményei is megoszlik a dologról. Az elvakult fanatikusok, a Buffon rajongók minden bizonnyal úgy gondolják ez az igazi Hollywoodi sztori és majd kiugranak a bőrükből örömükben, hogy a legenda visszatér és még láthatják a Juventus kapujában. A másik oldalt a realista, ámde kissé károgó réteg alkotja. Az ő véleményük szerint Buffon felett eljárt az idő, szép volt jó volt, de elbúcsúztassuk, ne jöjjön vissza. Ráadásul sokan azt sem felejtik el neki, hogy tavaly a PSG-hez igazolt, ahelyett, hogy visszavonult volna, vagy már akkor elfogadta volna a cserekapus szerepét. 

És most ti jöttök! Mit gondoltok Buffon visszatéréséről?


/Zoli/