Brazília - Argentína - A cél a döntőbe jutás!

2019.07.02

Szerdán hajnalban rendezik a Copa America első elődöntőjét, ahol a házigazda Brazília és az előző két kiírás ezüstérmese Argentína csap össze egymással. 

A találkozónak nincs egyértelmű esélyese. A tornát a brazil válogatott kezdte jobban, de Venezuela ellen 0-0-ás döntetlent játszott, majd a negyeddöntőben csak büntetőkkel ejtette ki Paraguayt. Az argentin válogatott helyzete pont fordított. Messiék egy vereséggel és egy döntetlennel rajtoltak, majd az utolsó csoportmérkőzésen 2-0-ra verték Katart a negyeddöntőben pedig egyedüli csapatként szereztek gólt és jutottak tovább rendes játékidőben. Mindkét csapat iránt komoly elvárások vannak. A brazil válogatott a legutóbbi hazai rendezésű nagy tornáján csúnyán leszerepelt az elődöntőben, ki ne emlékezne a Németország ellen vívott 7-1-es VB meccsükre?! Most javíthatnak és a szurkolók el is várják, hogy otthon tartsák a kupát. Az argentin válogatott az elmúlt 5 évben, 3 döntőt bukott el (2 Copa America, 1 VB) a szurkolók pedig már kezdenek türelmetlenek lenni a 32 éves Lionel Messivel, akitől egyértelmű elvárás, hogy legalább egy nagy tornán sikerre vezesse Argentínát. 

Várható kezdőcsapatok:

Brazília

                           Alisson

Filippe Luis    T. Silva    Marquinhos    D. Alves

               Casemiro           Arthur

      Everton         Coutinho           G. Jesus

                            Firmino


Argentína

                           Armani

Tagliafico   Pezzella   Otamendi    Foyth

         Acuna      Paredes      De Paul

                           Messi

        L. Martínez                  Agüero


A meglepő vezéregyéniségek:

Érdekes módon egyik válogatottnak sem egy igazi sztár a vezére a tornán, hanem olyan játékosok akik eddig kevesebb szerepet kaptak címeres mezben. Bár a brazil válogatottnál Coutinho is jól teljesít, mégis Everton a legkiemelkedőbb, aki Bolívia és Peru ellen is gólt szerzett, utóbbi ellen ráadásul egy gólpasszt is kiosztott. A 23 éves szélső aligha marad a Gremio játékosa a következő idényre. Az argentinok tele vannak született sztárokkal, mégsem, Di Maria, Messi vagy Agüero a húzóember, hanem az Inter támadója, Lautaro Martínez.  A 21 éves támadó Katar és Venezuela ellen is a lélektanilag nagyon fontos első gólét szerezte, úgy tűnik az jó recept a győzelemre, ha ő betalál, elvégre eddigi 6 válogatott góljából 5-öt győztes meccsen szerzett. 

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2016.11.11. Brazília - Argentína 3-0

2017.06.09. Brazília - Argentína 0-1

2018.10.16. Brazília - Argentína 1-0


/Zoli/