Barcelona - Borussia Dortmund - Előzetes

2019.11.27

Két nem éppen topformában futballozó együttes játszik ma 21:00-tól. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. 

Jelenleg a Barcelona 8 pontjával vezeti az F csoportot, de a Dortmund csak egy egységgel van lemaradva, s a 47 pontos Internek is minden esélye megvan a továbbjutásra. Amennyiben a mai rangadón a Barcelona nyer, akkor biztos a nyolcaddöntős részvételük, míg a Dortmund bebiztosítani még nem tudja a helyét, de remek helyzetbe kerülhet egy sikerrel. 


Forma:

Egyik csapat sem játszik élete formájában. Mindkét együttesnél felmerült egy edzőváltás is, de egyelőre Ernesto Valverde és Lucien Favre is maradt a helyén. A katalánok ugyan vezetik a spanyol bajnokságot, de ezt csak a riválisok bukdácsolásainak köszönhetik. A hétvégén a Leganest verték 2-1-re, de a játék hagyott maga után kívánnivalókat. A Dortmund 12 forduló után csupán a Bundesliga 6. helyén áll, ami méltatlan ehhez az együtteshez. Legutóbb a Paderborn ellen 3-0-ról mentettek pontot Marco Reusék. 


Várható kezdőcsapatok:

Barcelona

                Ter Stegen

Roberto   Umtiti   Lenglet    Fripo

  de Jong    Busquets     Arthur

Messi           Suárez       Griezmann


Dortmund 

                           Bürki

Guerreiro   Akanji   Hummels    Piszczek

               Weigl             Witsel

  Sancho           Brandt             Hakimi

                          Reus


Hiányzók: 

A Barcelonánál Gerrard Piqué eltiltás miatt, míg Alba és Semedo sérülés miatt nem lép pályára. A Dortmundnál Delaney, Larsen és Álcacér sem lép pályára. 


A két csapat Dortmundban rendezett találkozóján gól nélküli döntetlen született, reméljük ezúttal jobb mérkőzést látunk majd. 


/Zoli/