Argentína - Chile - A bronzcsata

2019.07.06

Nem sok hiányzott hozzá, hogy zsinórban harmadjára is ugyanaz a két csapat játsza a Copa America fináléját, de végül mindkét együttes elbukott a finálé kapujában, így hát a bronzmérkőzésen találkoznak. A mérkőzésre ma 21:00-tól kerül sor és a Sport 1 élőben közvetíti. 

Az elődöntőben:

Az argentin válogatott, bár veszélyesen játszott, kétszer a kapufát is eltalálta, elbukott Brazíliával szemben. Gabriel Jesus és Roberto Firmino góljával 2-0-ra nyert a házigazda, s bejutott a torna döntőjébe. 

Chile egyértelmű esélyesként várta a Peru elleni negyeddöntőt, azonban a legutóbbi két kiírás győztese nem bírt a harcos peruiakkal. Flores és Yotun az első félidőben talált be, majd Guerrero biztosította be a továbbjutást. Az utolsó percekben még volt esélye a szépítésre a chilei válogatottnak, de Eduardo Vargas büntetőjét az ihletett formában védő Pedro Gallese kiütötte. 


Várható kezdőcsapatok:

Argentína

                                 Armani

Tagliafico    Otamendi    Pezzella      Foyth

        Lo Celso     Paredes       De Paul

                           Messi

          Agüero                Dybala


Chile

                             Arias

Beausejour    Maripán   Medel    Isla

       Vidal             Pulgar         Aranguiz

     Sánchez         Vargas          Sagal


A találkozó leginkább a presztízsről fog szólni és arról, hogy az argentin válogatott, hacsak a bronzért is, de visszavágjon Chilének azért, hogy két fináléban is legyőzte őket. 


/Zoli/