Amikor az volt a legnagyobb problémám...

2020.03.21

Amikor az volt a legnagyobb problémám, hogy kikapott a kedvenc csapatom, rosszul fújt a bíró, rossz döntéseket hozott az edző, nos akkor nem volt semmi problémám. 

Amikor az volt a legnagyobb problémám, hogy a dugó miatt elkések valahonnan vagy éppen elfelejtettem megvenni szerdán a Képes Sportot, nos akkor sem volt semmi problémám.

Az ember a jelenlegi helyzetben jelentősen átértékeli az életét és rá jön, hogy mi az, ami igazán fontos. A mai cikkünk csak kis mértékben fog a sporthoz kapcsolódni, mert nem ez számít igazán. 

Néhány száraz tény a koronavírussal kapcsolatban:

A világon eddig 277 449-en fertőződtek meg koronavírussal, 89 211-en már kigyógyultak a vírusból és sajnos 11 561-en haltak bele. 

Magyarországon eddig 103 fertőzöttet regisztráltak és 4-en haltak meg a vírus következtében. 


A jelenlegi helyzet nem a sportról szól, nem az a legnagyobb probléma, hogy szünetelnek a topligák, hogy félbemaradt a Bajnokok Ligája, hogy csúszik a Forma-1 idény kezdete, hogy 2021 nyarára tették át az EB-t, hogy jó eséllyel az olimpia is elmarad. Nem! Bár ez számunkra igenis fontos, hiszen sportszerető emberek vagyunk, de közel sem ez a legfontosabb.


A vírus Magyarországon is felütötte a fejét, és már vélhetően többszörös a fertőzöttek száma, mint amennyit regisztráltak, ugyanis a fiatal, egészséges szervezet a legtöbbször lábon kihordja ezt a vírust. Ugyanakkor fontos tudni, hogy ők is fertőznek. Ezért is fontos, hogy mindenki maradjon otthon, hogy nehogy véletlenül, tudtán kívül továbbadja a vírust valaki olyannak, akinél ez komoly problémákat vetne fel. 


Tudom, hogy nem egyszerű a nap 24 órájában a lakhelyünkön lenni, de ez az amit jelen esetben tennünk kell. 

Te, akinek csupán annyi dolga van, hogy otthon maradj, nagyon szerencsés ember vagy! A történelem nagyjainak háborúkon kellett részt venniük, ahol bármikor meghalhattak, Radnótinak és sorstársainak munkatáborba kellett vonulnia, de ne menjünk ennyit vissza az időbe. Jelenleg Olaszországban számtalan ember az életéért küzd, az orvosoknak kell eldönteniük, hogy kinek adnak lélegeztetőgépet. Neked mit kell tenned? Otthon maradni! Tanulhatsz, edzhetsz otthon, játszhatsz, böngészhetsz, a családoddal lehetsz. Te igenis nagyon szerencsés vagy! Fordítsd előnyödre ezt a helyzetet, fejleszd magad és ami a legfontosabb, értékeld az életed! Ezzel nem azt mondom, hogy nem hiányozhatnak a barátaid, a sport események és a teljes szabadságod. Természetes, hogy lesznek nehéz idők, de a fontos az, hogy alapvető mentalitásod pozitív maradjon, hiszen látod, ma már egyáltalán nem érdekelne, hogy hány percet ülsz a dugóban, csak oda mehess ahová szeretnél... Ma már nem idegeskednél hosszasan egy buta bírói hiba miatt, csak újra meccset nézhetnél... Egy nap talán ezt az időszakot is visszasírod - tiszta szívemből kívánom, hogy ne legyen így - így hát, kezdd el értékelni a jelenlegi életed! 


Tudom, hogy nagyon sokan még dolgoztok, az én szüleim is ezt teszik. Nektek kitartást kívánok, vigyázzatok magatokra és próbáljatok csak annyit társaságban tartózkodni, amennyit végképp muszáj! 


Miket csinálj a karantén alatt?

- Találd meg életed hivatását, tűzz ki célokat, és kezdj el dolgozni értük.

- Tanulj idegennyelvet! 

- Tanulj meg meditálni!

- Kezdj el otthon edzeni!

- Nézz önfejlesztő videókat!

- Filmezz, nézz sorozatokat! -  Ezt gondolom sokan teszitek, és bár sokan azt mondják, hogy ez nem tesz hozzád, én ezzel nem értek egyet. Egy jó film vagy sorozat nemcsak szórakoztat, hanem tanít is. 

- Légy sokat a szeretteiddel! (Persze, csak akikkel lehet, az időseket segíteni kell, de a társaságukat tanácsos kerülni)

- És nem utolsósorban, olvasd a Sportplatz-ot, mert azért igyekszünk ebben az időszakban is érdekes cikkeket hozni nektek! :)


Reméljük, hogy az életünk minél hamarabb visszaáll a normális kerékvágásba. Kitartást mindenkinek!#maradjotthon #stayathome


Ígérjük legközelebb újra sporttémával jelentkezünk! :)


/Zoli/