Amerikai nagydíj - Versenyelőzetes

2019.11.03

Ma este 20:10-kor rajtol el a szezon 19. versenye, ahol Lewis Hamilton bebiztosíthatja 6. világbajnoki címét. A versenyt az M4 Sport természetesen élőben közvetíti. 

Az időmérőn: 

A pole-pozíciót Valtteri Bottas szerezte meg, aki a Q3-ban első próbálkozásra megfutotta az első rajtkockát érő kört. Mellőle Vettel mögüle pedig Verstappen indul majd. A negyedik pozíciót Leclerc szerezte meg, a 6. bajnoki címére hajtó Lewis Hamilton pedig csak az ötödik helyről indulhat, de amennyiben így futnak be, ő már akkor is világbajnok. 

Mit várunk a versenytől?

Nagy csatát a 3 topcsapat pilótái között a győzelemért és Lewis Hamilton 6. világbajnoki címét. A futamgyőzelemért jó eséllyel Bottas, Vettel és Verstappen lesz majd versenyben, de talán Leclerc és Hamilton is bele szólhat majd a csatába. Reméljük, hogy ezúttal nem állóháború lesz, vagy taktikai csata, hanem a pályán küzdenek meg egymással a felek. 

Milyen esetben biztosítja be Hamilton a 6. VB címét?

Ha Bottas nyer és Hamilton a 8. helyen vagy annál előrébb végez, akkor bebiztosítja az idei világbajnoki címét. Amennyiben nem Bottas nyer, akkor nincs is miről beszélni, Hamilton hatszoros világbajnok. 

Győzelmi esélyek:

Valtteri Bottas - 26%

Sebastian Vettel - 23%

Max Verstappen - 21%

Charles Leclerc - 15%

Lewis Hamilton - 14%

Valaki más - 1%


/Zoli/