A tél top 10 átigazolása

2020.02.01

Véget ért a téli átigazolási időszak. Jó néhány igazán népszerű játékos is klubot váltott. Összegyűjtöttük a 10 legfontosabb januári átigazolást. 

Christian Eriksen - Tottenham --> Inter (20 millió €)

Talán a tél legnevesebb klubváltója Christian Eriksen, aki 6 és fél év után hagyta el a Tottenham Hotspourt. A dán középpályás szerződése a nyáron járt volna le, de az Inter nem várta meg, hogy valaki elhappolja előlük Eriksent, hanem 20 millió €-ért már most megszerezték. Februárban lesz 28 éves, tehát a legjobb korban van, 4-5 évig meghatározhatja az Inter középpályáját. 

Zlatan Ibrahimovic - LA Galaxy --> AC Milan (ingyen)

Belátjuk, tévedtünk. Nem Eriksen a tél legnevesebb klubváltója, hanem a Milánhoz 38 évesen visszatérő Zlatan Ibrahimovic. Amikor 2018 márciusában Amerikába igazolt, mindenki azt hitte, hogy véget ért európai kalandja. Ibrahimovic azonban miután meghódította Amerikát is úgy döntött, hogy visszatér az öreg kontinensre és megpróbál segíteni korábbi csapatának, az AC Milánnak. Visszatérése óta 5 meccsen 2 gólt szerzett. 

Takumi Minamino - Salzburg --> RB Leipzig (8,5 millió €)

A Salzburg 25 éves japán szélsője 8 és fél millió €-ért szerződött a BL győztes Liverpoolhoz. Minamino a szezon első felében 22 meccsen 9 gólt és 11 gólpasszt tett a közösbe Salzburgban. Liverpoolban egyelőre csak tartalékként számolnak vele. 

Erling Braut Haaland - Salzburg --> Borussia Dortmund (20 millió €)

A Salzburg norvég csodatinijét fél Európa körüludvarolta, de ő végül a Dortmund mellett tette le a voksát. Haaland az idény első felében 14 osztrák bajnokin 16 gólt szerzett és még 6 aszisztot is kiosztott. A BL-ben pedig első 5 meccsén egyaránt betalált, s összesen 8-szor volt eredményes. Dortmundi debütálása álomszerűen alakult. Két bajnokin, összesen 59 játékperc alatt 5 gólt szerzett. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy megérte a pénzét. 

Bruno Fernandes - Sporting --> Manchester United (55 millió €)

Bruno Fernandest már a nyáron is szóba hozták pár topklubbal, köztük a Manchester Uniteddel és a Real Madriddal. A 25 éves portugál középpályás állítása szerint Cristiano Ronaldo miatt szeretett bele a vörös ördögökbe és azóta is nagy rajongója a klubnak. Most neki is komoly szerepe lehet abban, hogy a Manchester United visszatérjen a megillető helyére. A Sportingnál ebben az idényben 28 meccsen 15 gólt és 14 gólpasszt ért el, ha Manchesterben is így folytatja, elégedettek lesznek vele. 

Dani Olmo - Dinamo Zagreb --> RB Leipzig (20 millió €)

A Dinamo Zagreb 21 éves spanyol középpályásáért a Barcelona, a Manchester United, a Dortmund és a Chelsea is érdeklődött, Olmo azonban a Leipziget választotta, ahol állandó játéklehetőséghez juthat. Karrierje szempontjából minden bizonnyal jó döntést hozott, ugyanis a lipcsei csapat számtalan tehetségből nevelt sztárt nevelt az évek alatt.

Steven Bergwijn - PSV --> Tottenham Hotspur (30 millió €)

Steven Bergwijn már hosszú évek óta a PSV alapembere volt, folyamatos fejlődést mutatott, de a topligás szerződés még váratott magára. Egészen mostanáig. Nevelőklubjában 149 meccsen 31 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. Most már a Tottenham sikeriért küzd. 

Paco Álcacér - Borussia Dortmund --> Villarreal (23 millió €)

Hiába voltak szép pillanatai és szerzett 47 meccsen 26 gólt a Dortmundban Álcacérnek Haaland érkezése után nem volt maradása a Dortmundnál. A Villarreal 23 milliót fizetett érte, és amennyiben egészséges tud maradni, minden bizonnyal vissza is hozza az árát. 

Krzysztof Piatek - AC Milan --> Hertha BSC (27 millió €)

Tavaly ilyenkor minden Milan szurkoló hatalmas reményeket fűzött hozzá. A Genoanál 21 meccsen 19 gólt szerzett, ami remek belépőnek bizonyult, csakhogy a Milan dresszében nem ment neki, nem tudott vezérré válni. 41 meccsen csak 16 gólt szerzett. Milánóban nem voltak elégedettek vele, így nem volt ellenükre, hogy túl adjanak rajta. A Herthánál ismét komoly szerep hárulhat rá.

Álvaro Odriozola - Real Madrid --> Bayern München (kölcsön)

Odriozola másfél év alatt nem jutott sok lehetőséghez Madridban, így a több játéklehetőség reményében kölcsönbe a Bayern Münchenhez igazolt. A bajorok szurkolói nem fogadták kitörő örömmel, meglátjuk, hogy sikerül-e kivívni magának a rajongók szeretetét. 


/Zoli/