A szezon felfedezettjei - Premier League

2019.06.25

Érkezik szezonzáró rovatunk utolsó része, melyben a Premier League 2018/19-es szezonjában berobbant sztárjait mutatjuk be. 


Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Alexander-Arnold már tavaly is megcsillogtatta tudását, de ebben az idényben vált kulcsemberévé a Liverpoolnak. A Premier Leagueban 29 mérkőzésen 1 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki. Nála több asszisztot egyetlen védő sem adott még az angol ligában egy szezonon belül. Arnold ráadásul a BL meneteléshez is hozzájárult 4 előkészítéssel. Teljesítményével helyet követelt magának az angol válogatott keretében is, tavaly novemberben az USA ellen első gólját is megszerezte. 

Értéke a szezon előtt (transfermarkt.de): 25 millió €

Jelenlegi értéke: 80 millió €

Phil Foden (Manchester City)

A 2000. május 28-án született középpályás már tavaly is megkapta a lehetőséget Pep Guardiolától az első csapatban, de az idén már komoly mérkőzéseken is pályára került. 26 mérkőzésen ráadásul 7 gólt is szerzett, ami több, mint figyelemre méltó. Bár góljai nagy része már csak győzelmet bebiztosító találat volt, de akadt egy nagyon fontos találata is. Április 20-án a Tottenham elleni bajnokin ő szerezte a találkozó egyetlen gólját. A jövője kérdéses, de egyelőre úgy tűnik Guardiolánál jó kezekben van. 

Értéke a szezon előtt: 7 millió €

Jelenlegi értéke: 25 millió € 

Mattéo Guendouzi (Arsenal)

Az Arsenal tavaly nyáron szerződtette Guendouzit a francia másodosztályban szereplő Lorinet csapatától. A 20 éves francia hamar alapemberré vált Unai Emery rendszerében, s bár talán nem játszik olyan eredményesen (csupán 1 gólja volt), de a háttérben nagyon fontos munkát végez. A francia felnőtt válogatott kapuja egyelőre még nem nyílt meg előtte, talán majd a következő szezonban...

Értéke a szezon előtt: 2,5 millió €

Jelenlegi értéke: 35 millió € 

Declan Rice (West Ham United)

Declan Rice játéka Guendouziéhoz hasonlóan kevésbé látványos, de annál fontosabb. 34 bajnokin kétszer volt eredményes, de védekező középpályásként nem is ez a fő feladata. Egyéb mutatók alapján azonban kétségtelenül már most a Premier League egyik legjobbja. Mérkőzéseként átlagosan közel 3 szerelést mutat be, amivel a hetedik legjobb volt a mezőnyben. Passzpontossága 86%, mely bár nem néz ki rosszul, ezen azért mg lehet javítani. Rice bár még csak 20 éves, már az angol válogatottban is bemutatkozott. A következő idényt aligha a kalapácsosoknál kezdi majd meg. A legnagyobb eséllyel a Manchester United pályázik a leigazolására. 

Értéke a szezon előtt: 10 millió €

Jelenlegi értéke: 45 millió € 


/Zoli/