A nyár 5 legfurcsább átigazolása

2019.09.03

Tegnap véget ért a nyári átigazolási időszak. Korábban már egy videóban (ezt lentebb megtaláljátok) összegyűjtöttük a top 10 transzfert, így most a legfurcsább átigazolásokra helyeztük a hangsúlyt, melyből ötöt mutatunk be most nektek. 

1. Martín Skrtel - Fenerbache --> Atalanta

A nyár legfurcsább és legfölöslegesebb igazolása kétségtelenül Martín Skrtel volt. A bergamoiak a Liverpool korábbi szlovák védőjét nézték ki a Romába igazoló Gianluca Mancini utódjaként. Ami már csak azért is érdekes, mert Skrtel már 34 éves. Augusztus 9-én ingyen igazolt az Atalantához, ahol nem egészen 25 napot töltött. Egy találkozón ült a kispadon, de tétmeccsen pályára sem lépett. Szeptember elején pedig közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek. Skrtel azóta már a Basaksehir játékosa. 

2. Gianluigi Buffon - PSG --> Juventus

Buffon tavaly nyáron 17 év után vett érzelmes búcsút a Juventustól és igazolt a francia fővárosba. Bár maradhatott volna a PSG-nél ő 1 év után a távozás mellett döntött. Voltak ajánlatai a Premier Leagueból, de a hírek szerint a Porto, a Barcelona és a Parma is megkereste. Buffon azonban a szívére hallgatott és visszatért korábbi munkaadójához, a Juventushoz, ahol immár biztosan második számú kapusnak számít Wojciech Szczesny mögött. A nyár egyik legfurcsább sztorija ez az átigazolás, már csak azért is, mert szokatlan lesz az öreg hölgy klublegendáját padozni látni a fontosabb meccseken. 

3. David Luiz - Chelsea --> Arsenal

A klubhűség mintaképét biztosan nem David Luizról mintázták. A brazil hátvéd 2014-ben már egyszer elhagyta a Chelsea csapatát a PSG kedvéért, de két évvel később visszatért. A szerződése idén nyáron járt volna le, de májusban 2 évvel hosszabbított. 3 hónappal később pedig már az Arsenal játékosa volt. Nyilván, nem tudhatjuk biztosan, hogy mi volt a háttérben, elképzelhető, hogy Lampard közölte vele, hogy nem számít rá kulcsemberként, ami a nem túl izmos védelmet (Rüdiger, Christensen, Zouma, Tomori) elnézve érdekes lenne. No, de adódik a kérdés, ha mennie kellett, akkor is, miért pont a városi rivális Arsenalhoz? Ráadásul az ágyúsok potom 8,7 millióért szerezték meg.

4. Mauro Icardi - Inter --> PSG

A nyár egyik legnagyobb szappanoperája Mauro Icardi ügye volt. Antonio Conte rögtön érkezése után kijelentette, hogy nem számol vele. Ennek ellenére az argentin csatár és felesége, Wanda Nara, aki egyben az ügynöke is, szinte foggal-körömmel ragaszkodott a milánóiakahoz. Volt időszak, amikor úgy nézett ki, a Juventus játékosa lesz, de több olasz élcsapat is vitte volna, ezek az üzletek azonban meghiúsultak és egyre inkább úgy tűnt, hogy marad. Az átigazolási időszak utolsó napján azonban sikerült elpasszolni őt. A PSG egyelőre csak kölcsönbe szerezte meg 5 millióért. Kérdés, hogy a franciáknak miért volt szüksége Icardira, amikor olyan csatárokkal rendelkeznek, mint Ángel Di Maria, Kylian Mbappé, Edinson Cavani. Ráadásul azt sem mondhatják, hogy a balhét hiányolták a csapat körül, mert arról Neymar gondoskodik. 

5. Lasse Schöne - Ajax Amszterdam --> FC Genoa

Egy korábbi összeállításban már említettem, hogy véleményem szerint az ő átigazolása az egyik legfurcsább, ami a nyáron történt és ezt tartom is, így helyet kapott ezen a listán is. Schöne világ életében Hollandiában játszott és 2012 óta erősítette az Ajaxot. Tavaly kulcsembere volt a BL elődöntőig menetelő csapatnak, s bár már 33 éves, biztosan szorítottak volna neki helyet a fiatalok mellett. Schöne azonban új kihívásra vágyott és pályafutása derekán topligás futballistává akart válni, amire a Genoa adta meg neki a lehetőséget. Ritka, hogy egy játékos ennyi idősen játszon először topligában. 

A nyár TOP 10 átigazolása: 

/Zoli/