A magyar nagydíj elé - Legek

2019.08.02

Ma már pályára gördültek az autók a Hungaroringen, két szabadedzés erejére, de a java még hátra van. Beharangozó rovatunk utolsó részében összegyűjtöttük az eddigi 33 verseny legjeit. 

LEGsikeresebb pilóta - Lewis Hamilton (6 győzelem)

Talán nincs olyan magyar ember, de autósport szerető biztosan, aki ne tudná, hogy a magyar pályán Lewis Hamilton nyert a legtöbbször. Az ötszörös brit világbajnoknak mindig is feküdt a Hungaroring aszfaltcsíkja. Újonc évében, 2007-ben pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta Mogyoródon. 2009-ben nagyon gyenge szezonja volt, de Magyarországon győzni tudott. 2012-ben és 2013-ban is ő nyert, utóbbi első Mercedeses diadala volt, és abban a szezonban nálunk aratta egyetlen győzelmét. 2016-ban már ötödszörre nyert, így megelőzte az addigi csúcstartót, Michael Schumachert. Tavaly is ő nyert, így tovább növelte az előnyét az örökranglistán, talán idén rá tesz még egy lapáttal, csak, hogy a Rádió 1 reklámját is idézzem. 


LEGsikeresebb konstruktőr - Mclaren (10 győzelem)

A legsikeresebb konstruktőr a Mclaren, mely eddig 10 alkalommal adta a győztesét a Hungaroringi versenynek. Az utóbbi években azonban nem sok esélye van növelni győzelme számát.


LEGtöbb pole-pozíció - Michael Schumacehr (7)

Az időmérős győzelmek tekintetében még Schumacher a csúcstartó, 7 első rajthelyes indulásával. Lewis Hamilton hatnál tart, így akár holnap be is érheti a németet. 

LEGgyorsabb versenykör - Michael Schumacher

A versenyben autózott leggyorsabb kör tulajdonosa Michael Schumacher, aki a 2004-es versenyen 1:19:071 alatt ért körbe. 


LEGtöbb dobogós helyezés - Kimi Räikkönen (9)

A Magyar nagydíj dobogóján a szurkolók egyik legnagyobb kedvence, Kimi Räikkönen állt a legtöbbször. A kilenc dobogós helyezéséből, csupán egy volt győzelem, 2005-ben tudott hazánkban nyerni. 

LEGelső győzelem -

Összesen 4 pilóta aratta nálunk az első futamgyőzelmét, ebből három világbajnok, egy pedig olyan versenyző, aki sehol máshol nem tudott győzni. Damon Hill 1993-ban, Fernando Alonso 2003-ban, Jenson Button 2006-ban, Heikki Kovalainen pedig 2008-ban ünnepelhetett először a dobogó legmagasabb fokán. 

/Zoli/