Csendes "száguldás" a Hungaroringen

2019.07.20

A mai napon másodszor került megrendezésre a Ring Run futóverseny a Hungaroringen. Az eseményen mintegy 1500 versenyző vett részt, köztük voltam én is, így személyes élménybeszámoló következik. 

A Ring Run Race egy nagyon különleges futóverseny, elvégre azon a pályán kerül megrendezésre, amely évente egyszer a Forma 1 és a WTCR mezőnyét is vendégül látja. Ezen a napon azonban a futók veszik át az uralmat a pályán. Három távra lehetett nevezni, 4 km (1 kör), 12 km (3 kör) és 21 km (5 kör). Én a legrövidebbet, az egy körös távot választottam.

Remek élmény volt azon a pályán végig futni, amelyet máskor csak a lelátóról láthatunk. Persze az ember tisztában van vele, hogy bőven akad emelkedő és lejtő is a Hungaroringen, de ez futás közben sokkal jobban érződött. Néhány helyen vitte az embert a lába, máshol úgy kellett felküzdenie magát a parton. A kör során két frissítőpontot lehetett találni, amelyre szükség is volt, tekintettel a pokoli melegre. Persze én ne is panaszkodjak az időjárásra, elvégre csak egy kört futottam, míg sokan mások 12 km-t vagy fél maratont teljesítettek ebben a rekkenő hőségben (legalábbis a futáshoz). Én a 4000 métert 16 perc 55 másodperc alatt futottam le, ami a 14. helyre volt elegendő a kategóriámban lévő 295 nevezőből.


Az eseményen volt szerencsém találkozni a Forma-1 korábbi magyar hangjával, Szujó Zoltánnal, aki nagyon kedélyesen osztotta a hűsítőket a még köröket teljesítőknek. Nagyon látszott rajta, hogy továbbra is töretlenül imádja a Forma-1-et és a Hungaroringet. Kérdésemre, csak annyit felelt, hogy fogjuk még őt látni.

A különböző kategóriák dobogósai: 

Hatalmas gratula mindenkinek aki valamilyen távot teljesített! Szép munka volt! És ezúton szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy legalább amatőr szinten sportoljon valamit, és jövőre bátran nevezzen be egy futóversenyre, akár a Hungaroringre, mert a sportteljesítmény mellett egy kiváló hangulatú közösségi rendezvényben is részesetek lesz. És tudjátok: a sport, ami feltölt! ;)

/Zoli/