Wisla Plock - MOL-Pick Szeged - előzetes

2019.03.24

Ma délután Plockban játsza a nyolcaddöntő első mérkőzését a MOL-Pick Szeged. A találkozó 16:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. A játékvezetői párost Lars Jorum és Havard Kleven alkotják. 

A Szeged a csoportkört a második helyen zárta, ennek köszönhetően az úgynevezett B ligából kapott ellenfelet. A Wisla Plock a D csoport második helyén zárt, a negyeddöntőbe jutásért a dán Bjerringbro Skielborggal játszott, melyet összesítésben 49-46-ra múlt felül, s jutott a legjobb 16 közé. A Szeged, ugyan hazai pályán legyőzte a PSG-t, de az első helyre reális esélyük nem volt Mikkel Hansenékkel szemben. A párharc esélyese egyértelműen Carlos Pastor csapata, de a lengyeleket sem szabad leírni, elvégre olyan játékosok alkotják a keretet, mint Michal Daszek, Ziga Mlakar vagy éppen a Veszprémet 9 éven át erősítő Renato Sulic, igaz ő az odavágón eltiltás miatt nem léphet pályára. 

A hazai bajnokságban:

A Wisla Plock a második helyen áll a lengyel ligában, a Vive Kielcét szinte esélytelen, hogy elkapják, de a harmadik Zabrzétől sem kell félniük. A Tisza-partiak vezetik a magyar bajnokságot. A második Veszprém 3 meccsel kevesebbet játszott ugyan, de a virtuális tabellán is 5 pontos előnye van Bánhidiéknek. A Wisla Plock elleni találkozót remek hangulatban várják, elvégre a múlt hétvégén 25-23-ra legyőzték a Telekom Veszprémet. 

A két csapat legjobb BL góllövői:


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2008.11.15. Szeged - Wisla Plock 26-17

2017.10.11. Wisla Plock - Szeged 27-33

2017.12.02. Szeged - Wisla Plock 24-25


/Zoli/