Vuko Borozan a Veszprém játékosa!

2019.06.12

Kétszeres Bajnokok-Ligája győztes balátlövővel erősítette meg a keretét a Telekom Veszprém, mely a mai nap folyamán azt is bejelentette, hogy 2 év szünet után újra elindul a SEHA Ligában. Emellett David Davis 2020 júniusában lejáró szerződését 3 évvel meghosszabbították, így 2023-ig biztosan ő lesz a bakonyiak vezetője.  

A 203 centiméter magas montenegrói balátlövő profi karrierje a HC Kralovecnél indult 2012-ben. Ezt követően Macedóniában és Németországban is játszott gyengébb csapatoknál, 2016-ban pedig a Vardarhoz igazolt, mely meghozta az áttörést számára. 3 év alatt, 3 bajnoki cím, 3 SEHA Liga győzelem, 2 BL cím és 2 macedón kupa siker az eredménysora. Borozan eddig 4 évadban lépett pályára a BL-ben, s 156 gólt szerzett Európa legrangosabb sorozatában, az elmúlt szezonban sérülések is hátráltatták, így "csak" 33-szor volt eredményes. 

A montenegrói válogatottban eddig 11 találkozón 31 gólt szerzett.

A 25 éves átlövőt egyébként állítólag Momir Ilic győzte meg arról, hogy Veszprémben a helye és az is különösen motiválja, hogy együtt dolgozhat Nagy Lászlóval, hiszen ő a példaképe.


Borozan érkezésével véglegessé vált a Veszprém jövő évi, 20 fős kerete, íme:

Kapusok: Vladimir Cupara, Székely Márton, Sterbik Árpád

Jobbszélsők: Dragan Gajic, Gasper Marguc

Jobbátlövők: Pawel Paczkowski, Kent Robin Tönnessen, Jehja Kaled Omar

Irányítók: Kentin Mahé, Lékai Máté, Petar Nenadic

Beállók: Rogerio Moraes, Blaz Blagotinsek, Andreas Nilsson

Balátlövők: Vuko Borozan, Rasmus Lauge, Borut Mackovsek, Mirsad Terzic

Balszélsők: Dejan Manaskov, Manuel Strlek


/Zoli/