Vive Kielce - Telekom Veszprém - előzetes

2019.03.02

Utolsó fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája csoportköre. A Telekom Veszprém Lengyelországban zárja BL ezen szakaszát.

A Veszprém jelenleg az A csoport negyedik helyén áll, míg a Kielce az ötödik. Mindkét csapat biztos továbbjutó, de még kérdéses, hogy hányadik helyen. A Vive Kielce amennyiben több pontot szerez az utolsó fordulóban, mint a Rhein-Neckar Löwen, akkor a negyedik helyen zár, míg a Veszprémnek egy döntetlen is elég a második hely bebiztosításához, de akár egy vereség is belefér, ha a Vardar nem győz. 

Forma (legutóbbi 5 meccs):

Vive Kielce:

3 győzelem (Szczecin,Piotrkowianin Piotrków, Kwidzyn)

2 vereség (Montpellier, Rhein-Neckar Löwen)

Veszprém:

5 győzelem (Budakalász, Vardar, Balatonfüred, Meshkov Brest, DVTK-Eger)


A két csapat legjobb BL góllövői:

A mérkőzést kézközépcsonttörés miatt kihagyni kényszerül a hazaiak csapatkapitánya, Michael Jurecki.  

A Kielce 20 forduló után 18 ponttal vezeti a bajnokságot a második Wisla Plock előtt. 

A hazaiak első számú kapusa, Vladimir Cupara 99 védésnél tart az idei BL szezonban. Cupara egyébként nyártól a Veszprém játékosa lesz. 

Egymás elleni örök mérleg:

7 Veszprém győzelem

2 döntetlen

1 Vive Kielce győzelem 


David Davis mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Ugyanolyan nehéz lesz ez a találkozó, mint bármelyik a Bajnokok Ligájában. Ez az utolsó csoportforduló, és mindenki nyerni akar. Ismerjük Talant Dujshebaev csapatát, amely sosem akar kikapni. Meg kell várniuk, hogy mi lesz a Löwennel, de valószínűleg negyedik helyen végeznek a csoportban. Elengedhetetlen a győzelem szombaton, hiszen nem várhatjuk el, hogy a Montpellier végezze el helyettünk a munkát. Ugyanúgy készülünk, mint minden meccsre. Ha másodikok leszünk a csoportban, könnyebb ellenfél következhet a folytatásban."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/