Visszavonult Diego Forlán!

2019.08.07

Bár Forlán legutóbb 2018. május 13-án lépett pályára profi mérkőzésen és a transfermarkt.de oldal is hosszú hónapok óta visszavonult játékosként tartotta nyilván, a 40 éves uruguayi klasszis hivatalosan a mai napon jelentette be, hogy befejezettnek tekinti karrierjét. 

Diego Forlán karrierje legszebb éveit az Atletico Madridnál töltötte, ahol Európa Ligát nyert és az Európai Aranycipőt is elhódította, igaz utóbbit a Villarrealnál is kiérdemelte a 2004/05-ös szezonban. Európában megfordult még a Manchester United és az Inter csapatánál is. Pályafutása utolsó klubja a hongkongi Kitchee SC volt. 

A válogatottban is tett azért, hogy megjegyezzék a nevét. 112 mérkőzésen 36 gólt szerzett. Három világbajnokságon és három Copa Americán szerepelt. A 2010-es világbajnokságon kulcsszerepe volt abban, hogy az uruguayi válogatott elődöntőig jutott. 5 gólt szerzett a tornán, melynek a végén a legjobb játékosnak is megválasztották. 1 évvel később Copa America győzelemre vezette az urukat, bár egészen a döntőig gól nélkül maradt, de ott kettőt is lőtt Paraguaynak. 


/Zoli/