Visszavonul Bastian Schweinsteiger!

2019.10.08

A Bayern München és a német válogatott legendája 35 évesen döntött a pályafutása lezárása mellett. 

Schweinsteiger hivatalos instagram oldalán a következő szavakkal jelentette be visszavonulását: 


"Kedves Szurkolók, eljött az idő: a szezon végeztével visszavonulok az aktív labdarúgástól. Köszönetet szeretnék mondani nektek és a csapataimnak, a Bayern Münchennek, a Manchester Unitednek, a Chicago Fire-nek és a német válogatottnak - Ti tettétek lehetővé ezt a hihetetlen időszakot számomra. Természetesen köszönöm feleségemnek, Ana Ivanovicsnak és a családomnak a támogatást. Kicsit szomorkás vagyok, hogy befejezem a pályafutásomat, de alig várom az új, izgalmas feladatokat, amelyek hamarosan rám várnak. Hű maradok a labdarúgáshoz. Ezer köszönet az együtt töltött időért, a szívemben őrizlek titeket! A Ti Bastitok"


Scweini 14 évesen került a Bayern München utánpótlásához és 2002-ben, mindössze 18 éves korában mutatkozott be a felnőtt csapatban egy VfB Stuttgart elleni bajnokin. Eleinte balszélsőként számoltak vele, de Louis van Gaal védekező középpályást faragott belőle. Ezen a poszton vált világklasszissá és a Bayern München egyik legnagyobb alakjává. 13 éven keresztül erősítette a bőrnadrágosokat. 500 mérkőzésen 68 gólt és 100 gólpasszt tett a közösbe és 22 trófeát nyert. 2015 nyarán csendben lépett le a Manchester Unitedhez, valódi búcsút ekkor nem is kapott. Az új kaland azonban egyáltalán nem sikerült jól számára. Első szezonjában sérüléssekkel bajlódott, azt követően pedig érkezett José Mourinho, aki még a keretből is kitette. 2017 márciusában igazolt Amerikába, a Chichago Firehoz, ahol Nikolic Nemanja csapattársa is volt. 

A német válogatottban 121 meccsen 24 gólt szerzett és 2014-ben a világbajnokságot nyerő csapat egyik legnagyobb harcosa volt. 

/Zoli/