Vettel volt a leggyorsabb az első tesztnapon

2019.02.18

Szép lassan éledezik a téli álomból a Forma-1. Ma megrendezték az első tesztnapot, melyen Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak, no de nem szaladjunk ennyire előre...

A nap ugyanis azzal indult, hogy a Sauberről, Alfa Romeóra keresztelt alakulat bemutatta idei modelljét. Ahogyan az várható volt a lilás álcaszínezés lekerült az autóról és a továbbra is a piros-fehér színek dominálnak, de így is nagyon ütősre sikerült Kimi Räikkönenék autója. 

Az első tesztnapon csak 9 gyártó pilótái vonultak pályára, ugyanis a Williams nem készült el időben, így ők majd csak szerdán csatlakoznak a többiekhez. A gyakorlás izgalmasan indult Kimi Räikkönen számára, ugyanis rögtön az első körökben kicsúszott, de később folytatni tudta. Két alakulat választotta azt, hogy mindkét pilótáját autóba ülteti. A Mercedesnél Bottas délelőtt, Hamilton pedig délután vezetett, a Renaultnál a nap első felében Hülkenberg, a másodikban pedig Ricciardo gurult pályára. A leggyorsabb Sebastian Vettel volt, aki 1:18:161-es időt autózott a Barcelonai aszfaltcsíkon, ráadásul a német volt a legszorgosabb is, 169 kört tett meg. 

A tesztnap végeredménye:


/Zoli/