Veszprém - Skjern - a visszavágó előzetese

2018.03.31

Nagyon nehéz mérkőzés előtt áll a Telekom Veszprém. A BL nyolcaddöntő odavágóján a Skjern, meglepően simán hét góllal győzte le a Veszprémet. A mérkőzésen francia játékvezetők dirigálnak majd, név szerint Laurent Reveret és Stevann Pichon.

Egy hete az odavágón nagyon rosszul játszott a Veszprém. Már az első félidőben volt 6-7 gól a csapatok között, a félidő végére 4 gól maradt a Skjern előnye. A második félidő sem sikerült jobban. Az utolsó 10 percben előfordult, hogy 9-el is vezetett a hazai csapata, végül a Veszprém 7-re tornászta le a különbséget. A Skjern legeredményesebb játékosai Olsson és Rasmussen voltak, mindketten 6 gólig jutottak. A dánok sokat köszönhetne mg kapusuknak, Emil Nielsennek, aki fantasztikusan védett, s igazolta nem véletlenül tartják őt az egyik legnagyobb dán tehetségnek. 

Az Építők már egy hete a visszavágóra készülnek, míg a Skjern március 28-án a Midtylland ellen lépett pályára egy bajnoki mérkőzésen. A Skjern 6 góllal verte soros ellenfelét. A találkozó legeredményesebb skjerni játékosa Eivind Tangen volt, a maga 7 góljával. A Skjern továbbra is vezeti a dán pontvadászatot, 1 ponttal előzik meg a GOG csapatát. 

Legjobb BL góllövők:

Veszprém:

Lékai Máté - 74 gól

Momir Ilic - 68 gól

Gasper Marguc - 44 gól

Dragan Gajic - 43 gól

Nagy László - 32 gól

Skjern:

Markus Olsson - 77 gól

Hakon Bjarte Myrhol - 66 gól

Rene Toft Rasmussen - 56 gól

Eggert Magnussen - 52 gól

Jesper Kondrasson - 45 gól

Nagyon nehéz mérkőzés vár a Veszprémre, nem elég kiválóan játszani, hiba nélkül kell. Hét góllal egyetlen csapatot sem könnyű megverni a BL-ben, a Skjernnek sikerült. Most a Veszprémen a sor, hogy bebizonyítsa, innen is vissza lehet jönni. A továbbjutáshoz legalább 8 góllal kell felülmúlni a dánokat, vagy 7 hét góllal, de akkor figyelni kell arra, hogy a Skjern ne lőjön 24-nél több gólt. 

Hiányzók:

Nagy László, Győri Mátyás és William Accambray még mindig nincsen hadra fogható állapotban. 


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2003.11.08. Skjern - Veszprém 23-26

2003.11.29. Veszprém - Skjern 33-29

2018.03.25. Skjern - Veszprém 32-25


Ljubomir Vranjes nyilatkozata a mérkőzés előtt: 

,,Egyáltalán nincs rendben, hogy ilyen alacsony szinten teljesítettünk legutóbb. Tudtuk, hogy jó az ellenfél, és hogy nem kaptak ki otthon. De mi vagyunk a Veszprém, és azt gondolom, hogy ezt nem mutattuk meg kint, és ez fájdalmas. Most két út áll előttünk. Sírhatunk a történtek miatt, vagy felállhatunk és megváltoztathatjuk, ami történt. Hét gól sok, de biztos vagyok benne, hogy egyik játékos, vagy edző, vagy bárki sem szerette volna ezt. Az egyetlen út, ami járható, az az, hogy együtt maradunk, és megpróbálunk nyerni a saját közönségünk előtt. Meg tudom érteni, hogy sok ember haragos, vagy éppen szomorú. Mindannyian azok vagyunk. Másokat, vagy a játékosokat hibáztatni azonban nem jó út. Én vállalom a felelősséget természetesen. Egy csapat vagyunk, és a csapat együtt marad. Mindenki többet érhet el így, erre való a csapat. Ezt akarom látni szombaton, és ezt is fogjuk tenni."

Renato Sulic nyilatkozata: 

,,Nem is tudom mit mondjak. Nagyon rossz érzés hét góllal kikapni a nyolcaddöntőben egy olyan csapat ellen, mint a Skjern. A Veszprém nem kaphat ki senki ellen hét góllal. Rosszul játszottunk, de most előttünk áll a lehetőség a javításra itt, Veszprémben, a saját Arénánkban, a saját Szurkolóink előtt. Biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni. 120%-ot kell nyújtanunk, meg kell ölnünk a támadásaikat, és a gyors letámadásokkal meg lehet az esélyünk. Ettől függetlenül a szezon legjobb teljesítményét kell nyújtanunk a hétvégén."

A nyilatkozatok a Veszprém hivatalos oldalán jelentek meg. 

A védekezés megszervezése nagyon fontos tényező, ugyanis a Skjern rendre 30 gól körül dobál a mérkőzésein, ez most nem történhet meg. Emellett a támadásokban is jobbnak kell lenni, és nem szabad labdát eladni, mert ebből igen sok gólt tudott szerezni a Skjern hazai pályán. 

Minden szurkolóra szükség van, a Veszprém Arénában senki sem mehet biztosra, még ekkora előnyből sem.  

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti!

Hajrá Veszprém!


/Zoli/