Veszprém - Celje - meccselőzetes

2018.03.03

Ma a szlovén Celje csapata látja vendégül a Veszprémet. 

Lékai Mátééknak kötelező a győzelem, ugyanis csak ebben az esetben tudják biztosan megtartani csoportbéli második helyüket. A Celje számára ez a mérkőzés már nem igazán fontos, mivel biztosan nem jut tovább a csoportból. A szlovén csapatnak 3 győzelme és egy döntetlenje volt eddig a 9 vereség mellett. Azért elírni nem szabad őket, ugyanis a győzelmeiket az Aalborg mellett olyan klubok ellen szerezték, mint a Vive Kielce, vagy a Kiel. 

A Veszprém múlt héten a Flensburg ellen 31-31-es döntetlent játszott, azóta pedig Egerben nyert 5 góllal bajnoki mérkőzésen. Az Eger ellen, Christian Ugalde, Petar Nenadic és Lékai Máté nem lépett pályára, így nekik több idejük volt regenerálódni. 

Vranjes továbbra is két játékosára nem számíthat, William Accambray és Győri Mátyás bajlódik sérüléssel már hosszú ideje. 

Legjobb játékosok:

A Celje legjobb góllövője a sorozatban Ziga Mlakar, aki 48 találatnál tart, de a 46 gólos Gal Marguc is elég jól szerepel. Mellettük még érdemes odafigyelni, a beállóra, Igor Anicra, aki a SEHA ligában a legnagyobb arányban lövi be helyzeteit.

A Veszprémnél alighanem Lékai Mátétól várják ismét, hogy a csapat élére álljon. A szeptemberi meccsen 9 gólt ért el Lékai, bár még mindig ő a legeredményesebb játékosa az Építőknek, de az utóbbi időben teljesítménye visszaesett. Mindenesetre, ha neki nem megy annyira, akkor sem kell pánikba esni Nagy Laci vagy akár Robin Kent Tönnensen is a csapat élére állhat. Dragan Gajictól is várható a jó teljesítmény, a múlt héten 5 gólt dobott, az Egernek pedig 8-at. 

Az utolsó csoportmeccsnek tehát még komoly tétje van a Veszprém számára, de akár egy nagyarányú győzelem is születhet, ha arra gondolunk, hogy a BL-ben eddig a Celje kapta a legtöbb gólt, egész pontosan 405-öt. 

Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2015.11.15. Celje - Veszprém 27-30

2015.11.21. Veszprém - Celje 34-28

2016.09.03. Celje - Veszprém 29-34

2016.10.04. Veszprém - Celje 32-25

2017.09.16. Celje - Veszprém 31-39

Dejan Manaskov mérkőzés előtti nyilatkozata: 

,,Fontos mérkőzés következik számunkra, amit meg kell nyernünk. Mi vagyunk a találkozó esélyesei, főleg, hogy hazai pályán játszunk. A Celje nem rossz csapat, még fiatalok, viszont ha szeretnénk Final4-ba jutni, akkor nekünk kell győzni. Úgy kell játszanunk, ahogyan tettük azt a Breszt és a Flensburg ellen. Ha ez így lesz, akkor nem gondolom, hogy komolyabb problémába ütköznénk a hétvégén."

A vezetőedző, Ljubomir Vranjes nyilatkozata: 

,, Azt gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk a csoport második helyéért zajló harcban. A Celje ellen egy jó mérkőzést szeretnénk játszani. Reményeim szerint remek támogatást kapunk majd saját Szurkolóinktól a hétvégén. Megérdemeljük a helyezést, ahol állunk, már csak jól kell befejeznünk a csoportküzdelmeket." 

A nyilatkozatok a Veszprém hivatalos oldalán jelentek meg.

A találkozó 17:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti!

Hajrá "Építők"!


/Zoli/