Végre igazolt a Bayern! Ivan Perisic Münchenbe költözik!

2019.08.13

A Bayern Münchennél már hosszú hetek, sőt talán inkább hónapok óta téma egy szélső igazolása. Leginkább Leroy Sanét szerették volna megszerezni, de megsérült az Angol Szuperkupa mérkőzésen, így meghiúsult az üzlet. Ezt követően Hakim Ziyech lett a célpont, de a marokkói 2022-ig szerződést hosszabbított az Ajaxszal, így maradt Ivan Perisics.

A 30 éves horvát válogatott szélső egyelőre csak kölcsönbe érkezik az Intertől 5 millió €-ért, de opciója van megvásárolni őt a Bayernnek a szezon végén. Perisicnél kétségtelenül előny, hogy ismeri a Bundesligát, elvégre korábban a Dortmund és a Wolfsburg játékosa is volt, de kora miatt keserű szájízzel fogadhatják a bajor drukkerek, de legalább már igazoltak valakit a távozó Robben-Ribéry páros helyére.

Lothar Mätthaus, a Bayern korábbi ikonja, megcsipkedte egy picit Perisicet, de véleménye szerint erősödött vele a csapat. 

,,Az egyetlen hátránya, hogy Perisic nem hoz magával olyan sebességet, mint ami Kingsley Comannál vagy Leroy Sanénál megvan, ezáltal egy az egyben nem tudja olyan hatékonyan megverni az ellenfeleit, mint az említett két fiatal. Ez nyilván az életkora miatt is van így, hiszen már elmúlt harmincéves. Viszont nagyon jó vételnek gondolom, főleg ár-érték arányban. Ismeri a Bundesligát, jól beszél németül, ráadásul horvát válogatott futballista lévén jól ismeri Niko Kovacot. Perisic erős, sosem áll le, egyértelműen erősödik vele a Bayern München.""


/Zoli/