VB pótselejtezők - November 9.

2017.11.09

Ezúttal a klubmérkőzések szünetelnek a válogatott találkozók miatt. A mieink Luxemburg ellen lépnek pályára ma 20:00-tól egy barátságos mérkőzésen. A mai napon már  európai pótselejtezőket is tartanak. Észak-Írország - Svájc és Horvátország - Görögország csap össze. 

Észak-Írország - Svájc

Az Észak-írek a C csoportban Németország mögött és Csehországot megelőzve lett a csoport második helyezettje. Svájc sokáig csoportelső volt, ám az utolsó fordulóban Portugáliától kikaptak, így pótselejtezőre kényszerülnek. A párharc esélyese a svájci válogatott, de az Észak-Ír Vb szereplés sem elvetemült elképzelés. A találkozót a Sport 1 közvetíti 20:45-től.

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés:

1964 Észak-Írország - Svájc 1-0

1964 Svájc - Észak-Írország 2-1

2004 Svájc - Észak-Írország 0-0

Szerkesztői tipp: 0-1

Horvátország - Görögország 

Horvátország egy meglehetősen kiegyenlített csoportba végzett a 2. helyen. Izland végzett a csoport első helyén, Horvátország Ukrajnát és Törökországot előzte meg. Görögország a szörnyű EB seletező után a VB selejtezőkön legalább a pótselejtezőt ki tudta harcolni. A görögöket Belgium előzte meg a csoportban, Soktarisék pedig a Bosnyákok előtt végeztek. A horvátok közvetlen az élmezőny mögött vannak, nagyon ígéretes a válogatottjuk. Mario Mandzukic, Luka Modric és Ivan Rakitic a világ legjobbjai között vannak, szinte elképzelhetetlen, hogy ne szerepeljenek a 2018-as VB-n. A Görögök is a VB-ért mennek és reményeik szerint sikerül továbbjutniuk a náluknál erősebb ellenfél ellen. A találkozót a Sport 2 közvetíti élőben 20:45-től.

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés:

2001 Horvátország - Görögország 2-2

2010 Horvátország - Görögország 0-0

2011 Görögország - Horvátország 2-0

Szerkesztői tipp: 3-1


/Zoli/