Vajon ki nyer ma? - USA nagydíj

2017.10.22

Az Amerikai nagydíj időmérőjét szombaton magyar idő szerint 23:00-kor rendezték. A futamot már magyar embernek is jobb időpontban rendezik, ma 21:00-kor bőgnek fel a motorok a rajtrácson.  A pole-pozíciót Lewis Hamilton szerezte meg mögötte pedig Vettel és Bottas végzett. Most szokásunkhoz híven megnézzük, hogy kinek mennyi esélye lehet a futam megnyerésére.

Lewis Hamilton - 44%

Lewis Hamilton kiváló formában van a nyári szünet óta. A brit remek szereplése mellett Sebastian Vettelnek sok gondja akadt az utóbbi időben, így Hamilton akár már ezen a futamon is bebiztosíthatja világbajnoki címét. A Mercedesnek fekszik a pálya és Hamilton mentalitásával sincs gond, nem elsz egyszerű kivenni a kezéből ezt a futamot.

Sebastian Vettel - 25%

Talán Vettelnek sikerülhet megtréfálni Hamiltont. A német már feltehet midnent egy lapra, szinte már nincsen veszíteni valója mivel csak nagyon kicsi az esélye a VB címre. Ahhoz, hogy álmodozhasson a VB győzelemről elengedhetetlen, hogy most Hamilton előtt végezzen. Hamilton remek időszakon van túl, míg Vettel nagyon rossz passzban van, többször is meghibásodott az autója, de fel kell szívnia magát.

Daniel Ricciardo - 15%

A 4. helyről rajtoló Ricciardo erőből aligha fogja lenyomni az előle rajtolókat, de egy ügyes taktikai húzással talán sikerülhet. Illetve az ausztrál pilóta nagyon jó a lepattanók összegyűjtésében, ha a legnagyobbaknak gondjuk van, Ricciardo könnyen a dobogó tetején találhatja magát.

Valtteri Bottas - 12%

Hamilton csapattársa a 3. helyről startol. Komolyabb esélye neki is akkor lehet a futamgyőzelemre, ha Hamilton és Vettel rossz napot fog ki, vagy gondokkal küszködik. A finn pilóta mostanában nincs túl jó formában így akár az is lehetséges, hogy Ricciardo ebben az esetben is megelőzné őt.

Más - 4%

Másnak a nagydíj győzelmére nem látok túl sok esélyt, talán Raikkönen-nek lehet még sansza, amennyiben elől valami gond van. Max Verstappen csak a 17. helyről rajtol büntetése miatt, így tőle több mint bravúr lenne a futamgyőzelem. A többieknél pedig az autó normál állapotban nem képes a győzelemhez kellő tempóra. 

A futam 21:00-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti!

Jó szurkolást mindenkinek a futamhoz!


/Zoli/