Utoljára dobna nagyot egy világeseményen - Diego Godin

2018.04.05

Első VB-s rovatunk negyedik része következik. Most az Atletico Madrid 32 éves védőjéről, Diego Godinról olvashattok, aki vélhetően utolsó VB-jére készül.

Godin 8 éve érkezett a Villarrealtól az Atletico Madridhoz, az uruguayi védő azóta 340 mérkőzésen szerepelt a matracosoknál. Godin a természetesen a válogatottnak is alapembere, ráadásul 2014 óta ő a nemzeti válogatott csapatkapitánya.

Godin a következő Vb idején már 36 éves lesz, így azon aligha fog részt venni, de talán még egy Copa American szerepelhet. Uruguay válogatottjában olyan sztárok szerepelnek, mint Cavani és Suarez, de komoly esélye így sincsen a VB győzelemre. 

Diego Godin a VB-ken:

9 meccs - 1 gól

Godin először 2010-ben szerepelt világbajnokságon. A Dél-afrikai tornán remekül szerepelt az égszínkék csapat. Diego Forlán vezetésével a negyedik helyet szerezték meg az uruk. Godin a Mexikó elleni csoportmérkőzésen és a Ghána elleni negyeddöntőben nem lépett pályára. 2014-ben az uruguayi válogatott csak a nyolcaddöntőig jutottak. Godin mind a 4 mérkőzést végig játszotta, ráadásul a Costa Rica elleni csoportmérkőzés kivételével minden találkozón ő volt a csapatkapitány. Az olasz válogatott ellen gólt is szerzett, mely kulcsfontosságú volt a nyolcaddöntőbe jutást illetően. 

Godin eddig 115-ször szerepelt a válogatottban és 8 gólt szerzett.


/Zoli/