Uruguay - Szaúd-Arábia - Újabb sima szaudi vereség?

2018.06.20

Ma 17:00-tól az uruguayi válogatott Szaúd-Arábia ellen lép pályára a Rosztov Arénában. A mérkőzés játékvezetője, az Európában is elismert, francia bíró Clément Turpin lesz.

Jó eséllyel ezen a mérkőzésen eldől az A csoport két továbbjutójának kiléte. Az orosz válogatott két győzelemmel áll, s amennyiben a papírforma szerint Uruguay is így fog állni, akkor már biztos, hogy ez a két csapat jut a nyolcaddöntőbe. A szaudi válogatott minden bizonnyal más játékfelfogásban fog pályára lépni és próbálja elkerülni a gólzáporos vereséget, de a pontszerzés aligha fog összejönni nekik.

Az első mérkőzésen:

Az uruguayi válogatott egyértelműen Egyiptom fölé kerekedett az első mérkőzésen, de Suarez kihagyott ziccerei és Cavani kapufája miatt úgy nézett ki, csak 1 pontot tudnak szerezni. A 89. percben viszont érkezett Carlos Sanchez szabadrúgása, mely után José Gimenez fejelt a kapuba, ezzel megnyerve a mérkőzést az uruknak. 

A szaudi válogatott szörnyen kezdte a világbajnokságot, ezen nincs mit szépíteni. A labdabirtoklásban jobbak voltak az oroszoknál, de jobbára csak hátul vagy a középpályán passzolgattak és az orosz rohamokkal nem tudtak mit kezdeni. Cherchesov csapata 5-0-ás győzelmet aratott Szaúd-Arábia felett.

Várható kezdőcsapatok:

Uruguay

                          Muslera

M. Pereira  J. Gimenez Godin  Cáceres

        Bentancur    Vecino    Nández

                 de Arrascaeta

          Suarez              Cavani

Szaúd-Arábia:

                                   Al-Mayoof

Al Shahrani, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al-Burayk

                                       Otayf

    Al Dawsari         Faraj      Jassam           Al Shehri

                                 Al Muwallad


Luis Suarez a százados

Századik válogatott mérkőzésére készül a Barcelona csatárzsenije, Luis Suarez. Eddigi 99 válogatott mérkőzésén 51 gólt szerzett, amivel válogatottsági gólrekorder. Világbajnokságokon eddig 5 találatot jegyzett, ezt ma szívesen növelné, és elnézve ezt a Szaúd-arábiai válogatottat erre minden esélye meg is van. 


Legutóbbi 2 egymás elleni mérkőzés eredményei:

2002.03.27. Szaúd-Arábia - Uruguay 3-2

2014.10.10. Szaúd-Arábia - Uruguay 1-1


/Zoli/